از وظایف طلاب است خواندن قرآن با فکر و تأمل، به جهت اینکه این کلام خالق آسمان و زمین و خالق بشرع خالق انبیا و مرسلین، خالق محمد سیدالمرسلین صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، خالق امیرالمؤمنین علیهالسلام ، خالق یک یک ائمه علیهمالسلام ، خالق حضرت حجت عجلاللهتعالیفرجهالشریف و خالق همه است. این کلام اوست. ببینید چه کلامی است! کلامی که کلام خالق تمام انس و جن و شمس و قمر و مایری و ما لایری است. او این کلام را تنزیل کرده. این کلام چقدر جامع است، مثل جامعیت خودش. اگر کسی فکر و تدبر در آن بکند حالش منقلب میشود، و از کسالت و بیتوفیقی روحی نجات پیدا میکند.
علاوه بر آن، طلبه باید شوق هم داشته باشد. شوق در هر کاری باعث پیشرفت شخص در آن کار است. کسب باشد، فلاحت باشد، تجارت باشد، علم باشد و هرچه باشد، اولین وسیله پیشرفت کار، شوق است. مرحوم آقای آقاشیخ عبدالکریم (آیةاللهالعظمی حایری یزدی قدسسره ) میگفت: زمانی که من طلبه بودم، در سامرا در مدرسه مرحوم آقامیرزا حسن شیرازی در طبقه فوقانی حجره داشتم. تابستان هوا گرم بود، همه میرفتند توی سرداب. تمام افرادی که سکنه مدرسه بودند به سرداب رفتند. من یکی توی بالاخانه ماندم، عرق از سر و صورتم میریخت. لباسهایم را کنده بودم و یک لنگ بسته بودم تا گرما خیلی اثر نکند. در عین حال که عرق میریختم، مشغول فکر بودم. یک مسئلهای خیلی برایم مشکل شد، هرچه فکر کردم حل نشد، در عالم خواب بودم که حل شد.
چقدر شوق باید باشد که در عالم خواب مشکل حل شود.
▪ بهترین حاجت
آدم باید سعیش را بکند و در عین حال همیشه پناه به خدا باید برد. یعنی وقت استجابت دعا از خدا بخواهد که خدایا ما مثل عمروعاص نشویم و ایمانمان را که حقیقی هست و دوست امیرالمؤمنین و یازده فرزندش علیهمالسلام هستیم تا نَفَس آخر باقی بماند. معاویه نفس اماره و شیطان ما را عمروعاص نکند، ما را از دوستی امیرالمؤمنین علیهالسلام و یازده فرزندش علیهمالسلام به غیر آنها برنگرداند و به غیر آنها مایل نشویم. این باید عمده حاجت ما در هر وقت باشد. هر وقتی از اوقات و در مشاهد مشرفه و مشهد رضوی صلواتاللهعلیه و یا مشهد حضرت معصومه سلاماللهعلیها و یا حضرت عبدالعظیم علیهالسلام بهترین حاجت که بخواهیم، «عافیت در دین» است، که خدا ما را در دین محفوظ بدارد از شر شیطان و نفس اماره و هوا و هوس؛ و دنیا ما را به سمت خود نکشد.
منبع: آیةالله استادی، رضا
آینه صدق و صفا شرح حال آیةاللهالعظمی اراکی قدسسره صص94 و 138
Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
FA