وی همچنین استاد راهنمای پایاننامههای بسیاری در مقطع فوق لیسانس و دکترا را در دمشق، بیروت و اردن بوده است. دکتر اسعدعلی در نهادهای بلاغی و ادبی خاصی از جمله «الاتحاد العالمی للمؤلفین باللغة العربیة خارج الوطن العربی» عضویت طولانی مدت دارد. در مجامع علمی داخلی و خارجی و نیز در شبکههای ماهوارهای سخنرانیها و خطابه های انبوهی ایراد کرده و میکند و از دین مبین اسلام و میراث بینظیر علوی و معارف الهی و وحیانی دفاع کرده و با خیرهسریهای دینی، اندیشههای تکفیری و خرافات و تهمتهای علیه شیعه مبارزه میکند.
دکتر اسعد شیعه دوازده امامی و شیفتۀ ائمۀ اطهار علیهم السلام است و به طور کلی از دلباختگان وارسته و طراز اول امیرالمومنین علیه السلام و اهلبیت علیهم السلام در خطه شام به شمار میآید. او نویسندۀ فوقالعاده پرتلاشی است و به عربی و انگلیسی مینویسد و تعداد تألیفاتش که عمدتاً رنگ و بوی ادبی، بلاغی و عرفانی دارد حقیقتاً شگفتانگیز است. تعداد تألیفات او بیش از ۳۰۰ جلد کتاب است و البته بیش از ۸۰۰ مقاله هم نگاشته که بسیاری از آثار وی منتشر نیز شده است.
وی از ادبای سرشناس جهان اسلام در طی نیم قرن اخیر است، با نهج البلاغه و احادیث امام علی علیه السلام زندگی میکند و چندین کتاب نیز پیرامون امام علی علیه السلامو نهج البلاغه نوشته است. از آثار وی می توان به :فن المنتجب العانی وعرفانه، الإسلام کما بدأ، الطلاب وإنسان المستقبل المنقذ، الإنسان والتاریخ فی شعر أبی تمام، قصة القواعد، جذور العربیة فروع الحیاة، مصابیح القراءة للتألیف العلمی، المرأة فی القواعد، اللغة والحیاة، صناعة الکتابة، فن الحیاة فن الکتابة، تفسیر الحدیث النبوی فی دروس عصریة، الثقة بالتراث والمستقبل، فی أضواء القرآن، علم المعانی و مقتضى الحال و انبوهی از آثار دیگر اشاره داشت.
برخی آثار او به زبان انگلیسی نیز ترجمه شده است. او کتابچهای پیرامون واقعه مقدس غدیر دارد که بسیار مناسب است تجدید چاپ گردد. همچنین از معروفترین آثارش کتاب «نهج البلاغة ذو الفِقَر و شرحه العصری» است که در ۳ جلد (و البته در چاپی نیز در یک مجلد هزار صفحه ای رحلی) منتشر گشته است که در نوع خود بدیع و جالب است، جای آن را دارد که به فارسی ترجمه گردد. این کتاب با مشارکت و مساعدت بنیاد نهجالبلاغه منتشر شده است.
دکتراسعدعلی در یکی از سفرهایش به ایران به همراهی آیتالله دینپرور به محضر مقام معظم رهبری که آن زمان رئیسجمهور بودند، مشرف شدند و مورد الطاف خاص معظمله قرار گرفت. شیفتگی وی به بنیاد نهجالبلاغه تا بدان جا بود که حتی زمینی در نزدیکی زینبیه تدارک دیده بود تا شعبهای از بنیاد نهجالبلاغه را در آنجا بنیان نهد.
وی همچنین یک مرتبه به زیارت امام خمینی قدس سره نائل شدند و در آن جلسه، از ابتدا تا پایان دیدار ایشان در محضر امام قدس سره نیمخیز بر روی زانوها ایستاده بود و به خاطر ابهت و عظمت امام راحل، راضی نشد در مقابل امام خمینی قدس سره، روی زمین بنشیند و میگفت: من علاوه بر جهات سیاسی، از جهات عرفانی نیز از امام خمینی قدس سره بهره بردهام.
وی خطیبی فصیح، توانمند، خوش قامت، استوار، خوش مشرب و هوشمند بود. در ۴-۵ کنگره هزاره نهج البلاغه به ایران آمده و خطابههای غرایی را افاضه نموده و مقالاتی را نیز در مجلات ایران زمین منتشر ساخت. به جهت انس و علاقه ایشان به ایران و انقلاب اسلامی و تأثیر پذیری از نهضت امام خمینی قدس سره، روابط میان علویها و شیعیان در سوریه مستحکمتر شد.
اگر چه در عرصه سیاسی ورود نکرد، اما مشاور فرهنگی حافظ اسد بود و در مجموع از جبهه مقاومت با پیشاهنگی ایران همواره تعریف میکرد. دکتر اسعد علی که هم اکنون در سنین کهولت به سر میبرد، کماکان به فعالیتهای نوشتاری و رسانهای ادامه میدهد و شایسته است نهادهای علمی و فرهنگی ایران از خدمات ارزشمند علمی و فرهنگی ایشان نسبت به اهلبیت علیهم السلام تجلیل بهعمل آورند.