آیتالله حاج میرسیدحجت موحد ابطحی رحمهاللهعلیه نقل میکنند: پس از آنکه در سال 1411 قمری در اثر بشارتها و عنایتهای الهی، جلسات متعدد عزاداری برای حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام در شهر اصفهان برگزار گردید، مقرر شد که بهعنوان «بزرگداشت چهاردهمین قرن شهادت حضرت صدیقه طاهره علیهاالسلام » برنامههای متعدد و متنوعی همچو به حرکت در آمدن دستهجات متعدد عزاداری، تشکیل مجالس فراوان و گوناگون، تأسیس خیریهها و مراکز خدماتی به نام آن حضرت و حرکت دسته جمعی شعرا و مداحان برای سرودن اشعار از مقام عصمت آن معصومه مظلومه و شهیده، تجلیل به عمل آید، همچنین برای وسعت بخشیدن این کار بزرگ مصمم شدیم که سفری به شهر مقدس قم داشته باشیم.
عصر جمعهای در مدرسه «الامام المهدی عجاللهتعالیفرجهالشریف » قم با حضور اخویهای بزرگوار و مسئول معظم دارالقرآن مرحوم آیتاللهالعظمی گلپایگانی قدسسره و جناب آقای دکتر سیدعبدالوهاب طالقانی دام عزه جلسهای تشکیل شد. در آن جلسه پس از بیان سیر تحولات و اقداماتی که در اصفهان انجام گرفته و کرامات و عنایاتی که ظاهر شده بود، انقلاب درونی فوقالعادهای در حاضرین حاصل و مقرر گردید که با تشرف به محضر مبارک حضرت آیتاللهالعظمی گلپایگانی، که در آن زمان بهعنوان یگانه مرجع شیعه در شهرها و کشورهای شیعهنشین شناخته میشدند، تقاضا شود تا با صدور پیامی تاریخی ملت ایران و سایر بلاد و نیز حوزههای علمیه و ارگانها و مراکز رسمی کشور را برای بزرگداشت چهاردهمین قرن شهادت فاطمه زهرا علیهاالسلام ، دعوت به یک حرکت عمومی بنمایند و از مقامات رسمی کشور بخواهند تا در تمامی نماز جمعهها، دانشگاهها، مراکز و مدارس متعلق به آموزش و پرورش و در تمامی رسانهها بالأخص صدا و سیمای جمهوری اسلامی، برنامههای متنوعی به اجرا در آورند، و در روز شهادت آن حضرت، با عنوان «بزرگداشت چهاردهمین قرن شهادت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام » تعطیل رسمی و سراسری اعلام نمایند. از آنجایی که مرحوم آیتالله آقای حاج سیدمحمدباقر موحد ابطحی قدسسره ، از نفوذ معنوی و احترام خاصی نزد آیتاللهالعظمی آقای گلپایگانی قدسسره بهرهمند بودند، لذا ایشان آن بزرگ مرجع عالیقدر شیعه را برای ورود در این میدان بزرگ و تاریخی آماده نمودند و تمامی پیشنهادات مطرح شده را به اجرا در آوردند که ذیلاً به آنها اشاره میشود:
1. صدور اطلاعیه مهم، تاریخی و نورانی، خطاب به ملت شیعه و جامعه بزرگ ایرانی، تحت عنوان «بزرگداشت یک هزار و چهارصدمین سال شهادت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام » که در آن، وظیفه همه اعم از دولت و ملت، دانشگاهیان و حوزویان، نویسندگان و گویندگان، شعرا و مداحان، هیئات مذهبی و خیریهها و فعالان اجتماعی و فرهنگی را در یک برنامه بزرگ و دگرگونساز بیان نموده، و با عباراتی روشن و راهگشا، توجه همگان را نسبت به عظمت آن حضرت و اهمیت و ویژگی شهادت مظلومانه و جانسوز آن بزرگوار جلب نمودند و راهکارهایی اصولی و قابل اجرا ارائه فرمودند.
متن آن پیام تاریخی بدین شرح میباشد:
بسماللهالرحمنالرحیم
قال الله تعالی: «وَ ذَکِّرْهُمْ بِأَیامِ اللَّهِ».
و قال عز من قائل: «قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی».
یکهزار و چهارصدمین سال شهادت امالأئمة النقباء، حجةالله الکبری، بقیةالنبوة و ثمرةالرّسالة سیدة نساءالعالمین فاطمة الزهرا علیهاالسلام یگانه دخت پاک نبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم را به محضر مقدس حضرت بقیةاللهالاعظم حجةبن الحسنالعسکری ارواحنا و ارواح العالمین له الفداء و مسلمانان جهان خصوصاً شیعیان و ملت ایران تسلیت عرض میکنم.
توجه تمامی مسلمانان را به جلالت و عظمت مقام والای بانویی معطوف میدارم که خداوند متعال در قرآن از او به (کوثر) یاد میکند و رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم به هنگام نزول آیه «وَآتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ»؛ فدک را به او عطا میفرماید و بعد از نزول آیه تطهیر، در کنار خانه فاطمه زهرا علیهاالسلام میفرماید: السلام علیکم أهلالبیت و رحمةالله و برکاته «إِنَّما یریدُ اللَّهُ لِیذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیتِ وَ یطَهِّرَکُمْ تَطْهیراً» و به هنگام مباهله مصداق «نِسائَنا و نِسائَکُم» قرار میگیرد و آیات «وَ یطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یتیماً وَ أَسیراً إِنمََّا نُطْعِمُکمُْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِیدُ مِنکمُْ جَزَاءً وَ لَا شُکُورًا»، «وَ یؤْثِرُونَ عَلى أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ کانَ بِهِمْ خَصاصَة...» در شأن او و همسر و فرزندانش نازل میگردد.
پیامبر گرامی اسلام دستش را میبوسید و او را بجای خویش مینشاند و با لقب «امّ ابیها» خطاب میکرد و کراراً دربارهاش میفرمود: «أنت سیدة نساءالعالمین، انت سیدة نساء أهل الجنة من الأوّلین و الأخرین، فداک ابوک یا فاطمة، ان الله یرضی لرضاک و یغضب لغضبک» و هرگاه پیامبر با حضرت علی علیهالسلام برای بیان اسرار، خلوت میفرمود، فاطمه را علیهاالسلام نیز شرکت میداد.
فاطمه، ولیةُالله، حجةالله، و پاره تن و روح رسول الله بود، احدی از او به پیغمبر شبیهتر و نزدیکتر و محبوبتر نبود. او صدیقه کبری و ناموس الله عظمی بود و خداوند متعال نسل پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم و امامان مکرم را از ذریه او قرار داد.
ادب و اطاعت خالص او از پدر بزرگوار و احترام بینظیر رسول خدا از او، همسرداری، خانهداری، تربیت فرزند و همه صفات و اخلاقش آموزنده و مشحون به حقایق عالی عرفانی و عنایات خاصه سبحانی بود.
اکنون که این، مصادف با یکهزاروچهارصدمین سال شهادت صدیقه طاهره علیهاالسلام است، انتظار داریم مسلمانان و شیعیانی که بوسیله مودت و دوستی خاندان رسالت و ولایت اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام ، به خداوند متعال تقرب میجویند، با اقامه مجالس بیشتر و مراسم سوگواری و ذکر مناقب و فضایل و تعظیم و تجلیل از شخصیت آن بانوی اسلامی و فخر عالم نسوان و انسان، با پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم و اهلبیت علیهم السلام تجدید عهد کنند و برای خودسازی و تکمیل نفس و تهذیب اخلاق از این برنامهها استفادههای ارزشمند نمایند. و نیز پیرامون ابعاد گسترده حیات و شخصیت والا و خصایص مقدس اخلاقی و علمی و سیره و روش و مجاهدات آگاهانه و احتجاجات و عبادات و زهد و صبر و ایثار و شجاعت و صراحت و فصاحت و بلاغت و علم و عرفان و عبادت و عصمت و طهارت آن بانوی بانوان، سمینارها تشکیل شود و رسانههای گروهی، مؤلفان و نویسندگان با تألیف کتاب و رساله و خطباء و شعراء با ایراد سخنرانیها و سرودن اشعار نغز و شیوا و خلاصه همگان در خور امکانات خود، این فرصت را گرامی بدارند و ابعاد عظمت شخصیت آن بانوی بیهمتا و همچنین دیدگاهها و تعالیم قولی و عملی آن حبیبه خدا را در مورد زن و نقش و موضع او در اجتماع، تبلیغ کنند.
شایسته است بانوان، برای پیمودن مدارج ترقی و تعالی به حضرت زهرا علیهاالسلام ، به این بانوی برگزیده خدا تأسی بجویند، و در رعایت حیا و حجاب و عفت و التزام به تکالیف شرعی، او را رهبر یگانه خود بدانند؛ زیرا فاطمه زهرا علیهاالسلام برای جامعه بانوان، بهترین الگو میباشد.
و نیز شایسته است متمکّنین با تأسیس مراکز عامالمنفعه، در جهت تأمین نیازهای جامعه اسلامیمان خاطره بزرگداشت مطلع پانزدهمین قرن شهادت دخت گرامی پیامبر اسلام را برای همیشه در دلها زنده نگهدارند.
از خداوند متعال مسألت مینماییم که در آخرت ما را از شفاعت آن شفیعه کبری و در دنیا از عنایات و تأییدات فرزند عزیزش فخر آلرسول، حضرت بقیةاللهالاعظم، مهدی موعود، ارواحالعالمین لهالفداء، محروم نفرماید و به همه مسلمانان توفیق حفظ ارزشهای اسلامی و وحدت کلمه و تعظیم شعائر و نیروی کفرستیزی و روحیه استقلال و استغناء از بیگانگان و جهاد با استعمارگران را عطا فرماید و وطن اسلامی ما و همه سرزمینهای مسلماننشین را از شر تطاول استکبار غرب و شرق محافظت بفرماید.
بحق سیدتنا فاطمة الزهرا و بحقّ ابیها و بعلها و بنیها صلوات الله علیهم أجمعین
نهم جمادیالاولی 1411/ محمدرضا الموسوی الگلپایگانی
مرحوم آیتالله ابطحی پس از صدور این پیام تاریخی، از طریق مرحوم آیتالله مهدویکنی، این پیام را به همراه سفارشات ویژه به محضر مقام معظم رهبری مدظله العالی میرسانند و با امر معظمله آن تصمیمات مهم اتخاذ گردید.
2. تعطیل رسمی نمودن روز شهادت فاطمه زهرا علیهاالسلام در تاریخ ایران؛
3. در تمامی نماز جمعههای سراسر کشور، در این روز یک خطبه کامل به بیان فضایل و مصائب حضرت زهرا علیهاالسلام اختصاص یافت و مراسم عزاداری بر آن حضرت انجام گیرد.
4. در تمامی رسانهها، بالأخص صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، به شکلی فراگیر و گسترده در روز شهادت به ذکر فضایل، مصائب و تشریح مظلومیت و شهادت آن حضرت اهتمام صورت گیرد.
5. در همه مراکز علمی و اجتماعی اعم از دانشگاهها، مراکز آموزش و پرورش و سایر ارگانها به این مسئله بپردازند.
بدینوسیله نهضت مقدس فاطمیه، پایهگذاری شد و با ادامه حرکت در سالهای بعد، عاشورای فاطمی شکل گرفت. با همکاری عموم مراجع معظم تقلید، مقامات رسمی کشور، هیئات مذهبی و عزاداری، و عموم نویسندگان و گویندگان و شعرا و مداحان، «فاطمیه» بهعنوان یکی از ارکان اصلی برنامههای دینی، در کنار «غدیر» و «عاشورا» مطرح و نقشآفرین شد. در همان سال، ملت ایران از برکات معنوی آن اقدام معنوی و نورانی متنعّم شدند، و خطر بزرگ جنگ خلیج فارس بین ایران و آمریکا مرتفع گردید و کشور و ملت عزیز ایران، با عنایات فاطمی، مصون ماندند.
ادامه حرکت در مسیر نهضت فاطمیه
آیتالله ابطحی در سالهای بعد نیز، با تأسیس «بیتالزهرا علیهاالسلام » در قم تشکیل مجالس عزاداری و جشنهای میلاد بسیار تأثیرگذار، رسالت ولایی خود را در امر نهضت فاطمیه انجام داد و سنت پیادهروی در عاشورای فاطمی را در شهر مقدس قم، همگام با آیات عظام آیتاللهالعظمی گلپایگانی قدسسره ، آیتاللهالعظمی میرزا جواد آقا تبریزی قدسسره ، آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی، آیتاللهالعظمی وحید خراسانی و... زنده نمود که با پای برهنه مسیر منتهی به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام را طی میکرد.
Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
AR-SA