بعد از مقامات معنوي و مراتب روحاني حضرت فاطمه زهراعلیها السلام که ماها قادر نيستيم آنها را درست بفهميم خصوصيت عملي آن بزرگوار اين بود که در همه شرايط، تسليم محض حکم الهي و راه خدا بود. همين تسليم محض بود که در طول تاريخ اسلام، از اين بزرگوار يک مجاهد بينظير و يک پرچم مظلوميت و حقانيت بهوجود آورد.
بعد از مقامات معنوي و مراتب روحاني حضرت فاطمه زهراعلیها السلام که ماها قادر نيستيم آنها را درست بفهميم خصوصيت عملي آن بزرگوار اين بود که در همه شرايط، تسليم محض حکم الهي و راه خدا بود. همين تسليم محض بود که در طول تاريخ اسلام، از اين بزرگوار يک مجاهد بينظير و يک پرچم مظلوميت و حقانيت بهوجود آورد. تا امروز هم اين پرچم برافراشته است و روز به روز مکانت آن موجود عاليقدر افزوده شده است. در زندگي معمولي اين بزرگوار، يک نکته مهم است و آن جمع بين زندگي يک زن مسلمان در رفتارش با شوهر و فرزندان و انجام وظايفش در خانه از يک طرف و بين وظايف يک انسان مجاهد غيور خستگيناپذير در برخوردش با حوادث سياسي مهم بعد از رحلت رسول اکرمصل الله و علیه و آله که به مسجد ميآيد و سخنراني و موضعگيري و دفاع ميکند و حرف ميزند و يک جهادگر به تمام معنا و خستگيناپذير و محنتپذير و سختي تحملکن است. از طرف ديگر، همچنين از جهت سوم، يک عبادتگر و بپادارنده نماز در شبهاي تار و قيامکننده لله و خاضع و خاشع براي پروردگار است.
اين سه بعد را با هم جمعکردن، نقطه درخشان زندگي فاطمه زهراعلیها السلام است. آنحضرت اين سه جهت را از هم جدا نکرد. بعضي خيال ميکنند انساني که مشغول عبادت ميباشد يک عابد و متضرع و اهل دعا و ذکر است و نميتواند يک انسان سياسي باشد. يا بعضي خيال ميکنند کسيکه اهل سياست است، نميتواند يک زن خانه با وظايف مادري و همسري و کدبانويي باشد و اگر مرد است نميتواند يک مرد خانه و دکان و زندگي باشد. خيال ميکنند اينها با هم منافات دارد؛ در حاليکه از نظر اسلام، اين سهچيز با يکديگر منافات و ضديت که ندارد، در شخصيت انسان کامل، کمککننده هم است.