قم – از سال تحصیلی جدید کتاب «زندگی حضرت زهرا سلاماللّهعلیها» نوشته ادیب و مورّخ نامی کشورمان مرحوم دکتر سیدجعفرشهیدی، به عنوان کتاب درسی حوزههای علمیه خواهران تدریس میشود. مدیر تألیف متون درسی حوزههای خواهران، با اعلام این خبر گفت: کتاب «زندگی حضرت زهرا سلاماللّهعلیها» برای طلاب مقطع کارشناسی تدریس و به عنوان یک واحد درسی به شمار میآید.// خبر دیگر از این مرکز حاکی است، به زودی پایگاه اینترنتی پژوهشی، مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران راهاندازی میشود. محمود خالقی، معاون پژوهشی این مرکز گفت: هم اینک مقدمات و محتوای این پایگاه اینترنتی در حال طراحی است که تا یکماه دیگر به پایان خواهد رسید و بانوان طلبه میتواند برای آخرین فعالیتهای پژوهشی از این پایگاه استفاده کنند. وی با بیان اینکه این سامانه به صورت آزمایشی از سیستم یکپارچه اداری این مرکز قابل دریافت است، خاطرنشان کرد: اطلاعرسانی، آموزش، بانک اطلاعات و حمایتهای علمی و آموزشی از امکانات این پایگاه اینترنتی است.
قم – دبیر اجرایی کتاب سال حوزه گفت: بررسی پایاننامههای سطح 4 حوزههای علمیه برای شرکت در همایش کتاب سال حوزه، بعد از ماه مبارک رمضان آغاز میشود. علیرضا زهیری افزود: پایاننامههای مراکز تخصصی حوزه جمعآوری شده و هم اکنون تلاشها برای جمعآوری پایاننامههای مراکز حوزوی غیر وابسته به مرکز مدیریت نیز آغاز شده است. در این مرحله با ارتباط مستقیم با نویسندگان این پایاننامهها، امکان حضور آنها در همایش کتاب سال حوزه فراهم می شود.
قم – مدیر پذیرش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران گفت: اسامی پذیرفته شدگان سطح دو (کارشناسی) و سه (کارشناسی ارشد) در سایت http://www.whc.ir قرار گرفت و پذیرفته شدگان میتوانند علاوه بر مراجعه حضوری به مدارس علمیه سراسر کشور با اعلام شماره کارت یا نام و نام خانوادگی در سایت نام خود را جستجو کنند. حجةالاسلام محدث افزود: این افراد همزمان با آغاز سال جدید تحصیلی فعالیت آموزشی خود را آغاز میکنند. شرط پذیرش نهایی برای ورودیهای سال جدید، موفقیت در آزمون نهایی ورودی که در دی ماه برگزار میشود، است.
بابل – مدیر مدرسه علمیه خاتم الانبیای شهرستان بابل از برگزاری دوره زبان انگلیسی برای طلاب این مدرسه علمیه پس از ماه مبار½ رمضان خبر داد. حجةالاسلام جعفر جویباری، تقویت بنیه علمی طلاب را یکی از مهمترین برنامههای این مدرسه در سال تحصیلی جدید دانست و گفت: به همین منظور دوره زبان انگلیسی برای طلاب این مدرسه پس از ماه مبار½ رمضان برگزار خواهد شد. وی همچنین از برگزاری کلاسهایی برای تبیین اصل فقه، اصول و ادبیات با بهرهمندی از اساتیدی از حوزههای علمیه قم در این مدرسه خبر داد و بیان داشت: این کلاسها به صورت دورهای و با حضور طلاب پایههای مختلف برگزار میشود.
قم – حجةالاسلاموالمسلمین مهدویمهر، جانشین رئیس جامعةالمصطفیالعالمیه از دانشستان عالی امام خمینی(ره) بازدید کرد. وی در جلسه شورای معاونان دانشستان به اقدامات انجام شده در این مرکز اشاره کرد و گفت: فعالیتهای غیرحضوری جامعةالمصطفیالعالمیه باید جای خود را در فضای بینالمللی باز کند. حجةالاسلاموالمسلمین مهدویمهر افزود: رسیدن به استانداردهای قابل قبول در زمینه ارایه دروس در عرصه بینالملل از اهداف جامعةالمصطفی است. وی گفت: همه بخشهای جامعةالمصطفی میباید برای پیشبرد اهداف دانشستان همکاری نمایند. وی، شناخت فرصتها و تهدیدهای آموزش غیرحضوری و همچنین استفاده از مشاوران متخصص را از اولویتهای کاری این دانشستان برشمرد. حجةالاسلام والمسلمین عطاران طوسی، رئیس دانشستان امام خمینی(ره) نیز در این جلسه به فعالیتهای جاری مجموعه و رشتههای در دست اجرا اشاره کرد و توضیحاتی در خصوص فعالیتهای آینده این مرکز ارائه نمود.
قم –بیستونهمین دوره تربیت معلم قرآنکریم مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، از روز چهارشنبه 13 شهریورماه همزمان با حلول ماه مبار½ رمضان آغاز شد. شرکتکنندگان در این دوره علاوه بر فراگیری تجوید کامل قرآن و قرائت صحیح آن با رسمالخطهای مختلف قرآنی به زبانهای عربی، ترکی و اردو آشنا خواهند شد. در این دوره آموزشی هفتاد نفر از طلاب حوزه علمیه قم شرکت کردهاند که پس از پایان دوره و موفقیت در آزمون، گواهینامه تدریس برای آنان صادر خواهد شد.
قم – همزمان با ماه مبارک رمضان اولین نسخه نرمافزار قرآنی ویژه نابینایان به همت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تولید شد. متن قرآن کریم و انواع جستجوهای کلمه، ریشه و عبارت، قسمتهای مختلف این نرمافزار را تشکیل میدهد. این نرمافزار با متن کاملاً گویا و فقط به زبان فارسی تنظیم شدهاست. ارائه تمام منوها و موقعیتهای برنامه و اصطلاحات آن به صورت گویا این امکان را به فرد نابینا دادهاست که از لحظه به لحظه موقعیت خود در نرمافزار با اطلاع باشد.
اصفهان – مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان نرمافزار کریمانه را همزمان با شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن به بازار ارائه داد. این نرمافزار دارای کتابخانه تخصصی امام حسن علیهالسلام است که شامل متن 75 جلد کتاب و 75 مقاله پیرامون امام حسن مجتبی علیهالسلام با موضوعات سخنان، سیره، فضائل، تاریخ و غیره است. امکانات کاربردی این نرمافزار امکان مشاهده تمامی فهرست کتابها به صورت یکجا، جستجوی پیشرفته در متن، پاورقی، عناوین و فهرست کتابها، امکان جستجوی ریشهای و با پسوند، تعیین دامنه جستجو به صورت گروهی و کتابی، امکان انتقال متن به دفترچه یادداشت و امکانات متنوع چاپ است. // مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان همچنین نرمافزار «سفینةالنجاة» را منتشر کرد. این نرمافزار شامل متن 300 جلد کتاب و 450 مقاله پیرامون امام حسین علیهالسلام با موضوعات سخنان، سیره، فضایل، تاریخ، مقاتل، شعر، عاشورا و غیره را در اختیار علاقهمندان قرار داده است. در این نرمافزار امکان مشاهده تمامی فهرستهای کتابها به صورت یکجا (فهرستگان)، جستجوی پیشرفته در متن، پاورقی، عناوین و فهرست کتابها، امکان جستجوی ریشهای و با پسوند تعیین دامنه، جستجو به صورت گروهی و کتابی، صوت و متن زیارتنامهها، دعاها و مناجاتهای پیرامون امام حسین علیهالسلام وجود دارد.
کاشان – کلنگ احداث مصلای بزرگ کاشان با حضور امام جمعه اصفهان و جمعی از مسئولان این شهرستان به زمین زده شد. در این مراسم آیةاللّه نمازی نماینده ولیفقیه در کاشان ضمن بیان اهمیت و جایگاه نماز جمعه و مرکزیت اجتماع عظیم نمازگزاران از مردم متعهد و متدین خواست تا در ساخت و ساز این مصلا سهیم شوند تا با شتاب بیشتری به بهرهبرداری برسد.
مشهد مقدس – واحد اعزام مبلغ مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) اقدام به اعزام 60 بانوی مبلغ این مدرسه جهت تبلیغ در ماه مبارک رمضان به مساجد، حسینیهها، منازل و ... در سطح شهر مشهد نموده است. از جمله برنامههای تبلیغی این مبلغان، قرائت قرآن، تفسیر قرآن، بیان احکام، مسایل اعتقادی، اجتماعی و ... است.
مشهد مقدس – کارشناس امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی از حضور 50 مبلغه در تشکلهای بانوان خراسان شمالی خبر داد. به گزارش مرکز خبر حوزه، زهره وضیع، کارشناس امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی گفت: در ماه مبارک رمضان 50 نفر از خواهران مبلغه به منظور گسترش فرهنگ قرآنی بین تشکلهای بانوان، به شهرستانهای استان اعزام شدهاند. وی اضافه کرد؛ در استان خراسان شمالی 250 تشکل بانوان وجود دارد که هر یک حدود 300 نفر عضو دارند.
مراغه – امام جمعه مراغه از احداث سومین حوزه علمیه این شهرستان در آینده نزدیک خبر داد. حجةالاسلاموالمسلمین محمدتقی پورمحمدی، اظهار داشت: پروژه احداث مدرسه علوم اسلامی امام حسن مجتبی(ع) در آینده نزدیک آغاز خواهد شد. وی افزود: نقشه پروژه آماده شده و زمینی به مساحت 2 هزار و 500 مترمربع برای این امر اختصاص یافته است.
امام جمعه مراغه تصریح کرد: هم اکنون ظرفیت حوزههای علمیه امیرالمومنین(ع) و فاطمه الزهرا(س) این شهرستان تکمیل شده و در سال جاری جوابگوی خیل مشتاقان تحصیل در این دو مرکز نبودیم.
بیرجند – مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان جنوبی از اعزام بیش از 600 مبلغ در ماه مبارک رمضان به مناطق مختلف روستایی و شهری این استان خبر داد. به گزارش مرکز خبر حوزه، حجةالاسلام کاظم لطفیان در نشستی خبری، تعداد روحانیون مستقر در این استان را 100 نفر عنوان و تصریح کرد: در ایام ماه مبارک رمضان حدود 600 مبلغ فعالیت تبلیغی در مناطق مختلف استان را بر عهده دارند که حدود 250 مبلغ، از حوزههای علمیه قم، مشهد و اصفهان اعزام شدهاند. مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی از فعالسازی سامانه پاسخگویی به شبهات دینی این سازمان در ایام ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: اجرای طرح آموزش مجازی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، برگزاری مسابقه سنجش معلومات قرآنی نورالهدی، اجرای طرحهای نهضت قرآنآموزی، برگزاری طرح بینات و برگزاری گردهمآیی برای هیأتهای مذهبی استان از جمله برنامههای مهم این سازمان در ماه مبارک رمضان است.
قم – همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان دانشنامه «دعا و مناجات» بر روی پایگاه اینترنتی حوزه نت قرار گرفت. به گزارش مرکز خبر حوزه، مدیر این پروژه، هدف از تولید این درختواره را بررسی و تبیین معنا، ابعاد، آثار و اهداف دعا و نیایش عنوان کرد. سید علی طباطبایی افزود: این درختواره، دربردارنده 418 مقاله، گزیده کتاب، پرسش و پاسخ، چکیده پایاننامه و 33 نمایه است که در قالب 16 نمایه اصلی و 17 نمایه فرعی جهت استفاده محققان و پژوهشگران ارائه گردیده است. کاربران برای مشاهده این دانشنامه میتوانند به آدرس http://www.hawzah.net مراجعه نمایند.
زابل – رئیس اداره تبلیغات اسلامی زابل، از حضور بیش از 150 روحانی در منطقه سیستان برای تبلیغ احکام و آموزههای دین خبر داد. به گزارش مرکز خبر حوزه، حجةالاسلام دهقان، گفت: با حلول ماه مبارک رمضان، بالغ بر 150 روحانی از شهرهای قم، اصفهان و خراسان رضوی و روحانیان مستقر در طرح هجرت و بومی این شهرستان، مشغول تبلیغ احکام دین و اقامه نماز جماعت و برگزاری جلسات قرائت قرآن و آموزش معارف دینی هستند.
قم – به گزارش مرکز خبر حوزه، نشست کارگاه مهدویت با بررسی دیدگاههای ادیان و مذاهب درباره مهدویت با سخنرانی حجةالاسلام جعفری، معاون پژوهشی مرکز تخصصی مهدویت در مدرسه علمیه امام خمینی قم برگزار شد.
تهران – طرح متمرکز حمایت از گفتمانهای دینی از سوی اداره کل امور فرهنگی معاونت امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در سراسر کشور اجرا میشود. به گزارش خبرگزاری مهر، این طرح در قالب تشکیل کارگروه گفتمان دینی در مرکز استانها، برگزاری گفتمانهای دینی کارگاهی، برگزاری گفتمانهای دینی همایشی، اطلاعرسانی و فضاسازی در مورد برگزاری گفتمانهای دینی اجرا میشود. تولید نشریه گفتمانی در مباحث و موضوعاتی چون عفاف و حجاب، آسیبهای اجتماعی، شبهات فکری و اعتقادی، انحرافهای دینی، مهارتهای زندگی و خانواده از دیگر فعالیتها در راستای اجرای این طرح عنوان شده است. بر اساس پیشبینیها، امسال بیش از 10 هزار گفتمان دینی با حضور اساتید مجرب در سراسر کشور برگزار میشود.
مشهد – مدیر مدرسه علمیه حضرت فاطمة الزهراء(س) شهرستان ساوه به همراه معاونان این مدرسه از بخشهای مختلف مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) مشهد بازدید کرده و با مدیر و معاونان این مدرسه به گفتوگو و تبادل تجربیات پرداختند. به گزارش مرکز خبر حوزه، خانم رضوانی، هدف از این بازدید را، تبادل تجربیات و تعامل هر چه بیشتر میان این دو مدرسه عنوان کرد و گفت: یکی از عوامل موفقیت مدیران، تعامل با یکدیگر و تبادل تجربیات است.
ارومیه – درراستای استقرار روحانیون طرح هجرت حوزه علمیه قم، 300 نفر از روحانیون در مناطق محروم شهری و روستایی آذربایجان غربی مستقر شدهاند. نماینده معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم در آذربایجان غربی با اعلام این خبر گفت: تا پایان امسال ده روحانی دیگر در قالب طرح هجرت به جمع روحانیون استان اضافه و در روستاهای بالای 200 خانوار مستقر خواهند شد. حجةالاسلام رضا جعفری خاطرنشان کرد: شهرستان میاندوآب با جذب و استقرار 60 روحانی در قالب طرح هجرت، رتبه نخست کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام