قم – مدیر اجرایی پایگاه حوزه، از قرار گرفتن دانشنامه قرآن کریم با بیش از 2هزار و 300 مطلب در قالب مقالات، چکیده پایاننامه و پرسش و پاسخ بر روی شبکه جهانی اینترنت خبر داد. به گزارش مرکز خبر حوزه، سید علی طباطبایی با بیان اینکه این دانشنامه با شش ماه تلاش محققان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، تا حدود یک ماه دیگر بر روی شبکه اینترنت قرار خواهد گرفت، هدف از تولید آن را جمعآوری اطلاعات جامع و کامل در مورد قرآن کریم عنوان کرد.
تهران – سومین نشست تخصصی کارشناسان فرهنگی امور بانوان ادارات کل تبلیغات اسلامی استانهای کشور در اداره تبلیغات اسلامی تهران برگزار شد. این نشست به منظور تبیین طرح توسعه فرهنگ عفاف و حجاب، اعلام سیاستهای معاونت فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در امور بانوان و توجیه کارشناسان امور بانوان در خصوص محورها و موضوعات مورد نظر سازمان در طرحهای پیشنهادی سال 88 برگزار شد.
خرمآباد – مدیرکل تبلیغات اسلامی استان لرستان گفت: شناسنامه فرهنگی برای مساجد این استان تهیه و تدوین میشود. حجةالاسلاموالمسلمین خادمی تصریح کرد: در مساجد و مکانهایی که با کمبود روحانی روبهرو هستیم، باید از روحانیان بومی و مستقر پارهوقت و یا روحانیون خود استقراری استفاده شود و بکارگیری روحانیان طرح هجرت به نحو شایسته گسترش یابد.
اصفهان – نرمافزار “جوانههای قرآن” مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان در قالب 6 لوح فشرده به همراه 6 جلد کتاب به بهرهبرداری رسید. مدیر روابط عمومی این مؤسسه گفت: این نرمافزار که پس از یکسال کار تحقیقاتی و برنامهنویسی به بهرهبرداری رسید، ویژه سنین 3 تا 5 سال طراحی و برنامهریزی شده و به صورت مولتیمدیا در قالب صوت و تصویر آماده گردیده است و در سال تحصیلی جدید به مراکز مهد قرآن و دیگر مراکز آموزشی ارائه خواهد شد. رضا فتوح افزود: در این نرمافزار، کودکان ضمن آشنایی با آموزش و حفظ سورهها و آیاتی از جزء سیام قرآن، حفظ اندرزهای قرآنی، احادیث، اشعار مذهبی، اصول و فروع دین، پیامبر صلیاللّهعلیهوآله، ائمه معصوم علیهمالسلام، نماز و سایر آموزشها (نقاشی و...) را فرا میگیرند.
خوی – آزمون کتبی و شفاهی کلاسهای قرائت، تجوید و تفسیر قرآن کریم برای 80 نفر از طلاب حوزه علمیه نمازی و جمعی از جوانان شهرستان خوی در مسجد ملااحمد برگزار شد. در دوره یک ماهه این کلاسها توسط امام جمعه این شهرستان حجةالاسلاموالمسلمین شکوری آیات قرآن تفسیر شده و توسط آقای علی میرزالو قرائت و تجوید قرآن آموزش داده شد. برای شرکت کنندگان در آزمون در صورت کسب امتیاز لازم گواهینامه اعطاء خواهد شد.
زابل – رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زابل گفت: برای ترویج مبانی اسلام با کمبود مبلغ مواجه هستیم. به گزارش مرکز خبر حوزه، حجةالاسلام غلامرضادهقان در دیدار نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی افزود: برای گسترش فرهنگ دینی و تقویت بنیه اعتقادی و قرآنی، نیازمند حضور مبلغین فعال و ساخت مساجد، خانههای عالم و نمایندگیهای سازمان تبلیغات اسلامی هستیم. وی افزود: عدم اقامت بلندمدت روحانیان در منطقه، سبب بروز مشکلات فرهنگی است و باید زمینه حضور طلاب فاضل را فراهم کنیم.
بندر انزلی – هماندیشی روحانیون بندر انزلی به همت اداره تبلیغات اسلامی این شهر برگزار شد. به گزارش مرکز خبر حوزه، رئیس اداره تبلیغات اسلامی بندرانزلی در این گردهمآیی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در توجه به احیای فرهنگ اسلامی گفت: باید با تفکر و اندیشه اسلامی، خود را به علم و فرهنگ دینی مجهز و معارف اسلامی را در تمام زوایای جامعه ترویج نمائیم. حجةالاسلام موسوی به نقش مبلغان معارف اسلامی در تفکر دینی پرداخت و افزود: مقوله خدمت به خلق خدا در بسیاری از آیات قرآن کریم و روایات اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام تکرار شده است و این تأکیدات اهمیت موضوع را آشکارتر میسازد. رئیس اداره تبلیغات اسلامی بندر انزلی تصریح کرد: روحانیون و طلاب باید از تمام فرصتها جهت اعتلای فرهنگ شیعی تلاش کنند. گفتنی است، در ادامه این هماندیشی روحانیون شرکت کننده به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
قم – انجمن علمی – پژوهشی کلام اسلامی مدرسه علمیه فقه و معارف اسلامی با همکاری معاونت پژوهشی این مدرسه در سال نوآوری و شکوفایی مسابقه علمی “جایگاه ولایت در نظام هستی” را برگزار مینماید. طلاب، فضلا و محققین تا دهم آذر فرصت دارند آثار و مقالات علمی خود در یکی از محورهای “تبیین و تحلیل شبهات موجود در حدیث در مورد امامت”، “جایگاه ولایت در نظام هستی” و نیز “بررسی رابطه امامت و خاتمیت” را به انجمن کلام مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی اتاق 208 تحویل دهند.
قم – طلاب و فضلای شهرستان ارومیه در ساختمان مرکز تخصصی مهدویت قم گردهم آمدند. حجةالاسلام سلیمان ذاکری نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی در این گردهمآیی، گفت: گرایش مردم به روحانیت با پول و یا وعده و وعید نیست، بلکه آنان با اعتقادی که به روحانیت دارند به آنان گرایش پیدا میکنند. وی خاطرنشان کرد: در نظام اسلامی، کسب قدرت برای حل مشکل مردم است نه برای ایجاد مشکل، اما متاسفانه بعضی از اشخاص با کسب قدرت شروع به ایجاد مشکل برای مردم میکنند. در ابتدای این مراسم حجةالاسلام غلامرضا بهروزلک از فضلای شهرستان ارومیه هم در این جلسه با ارایه گزارشی از فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی طلاب این شهرستان گفت: علما و روحانیون ارومیه از مسئولان انتظار دارند تا بر اساس چشمانداز 20 ساله نظام برنامههای 5 ساله فرهنگی را اجرا کنند. عملیاتی کردن برنامههای فرهنگی از سوی مسئولان، ضعیف است و روحانیون و مبلغان در هر موقعیتی آمادگی دارند که در شهرستان ارومیه حضور پیدا کنند که این، همت مسئولان را میطلبد.
قم – در بازدید دانشجویان مؤسسه آموزشی معارف اسلامی شهر کراچی پاکستان در بازدید از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم عنوان شد: نرمافزار”جامع تفاسیر” بزرگترین دائرةالمعارف چند رسانهای قرآنکریم است. حجةالاسلام سالارکیا در جمع این دانشجویان گفت: “جامعالتفاسیر” با آخرین نیازسنجیهای روز جامعه تهیه و در اختیار علاقهمندان قرار داده شده است. و شامل متن کامل 302 عنوان کتاب در قالب 1419 جلد در زمینه تفسیر، ترجمه، آوانگاری، لغت و فرهنگنامه قرآنی میباشد. وی خاطرنشان کرد: در این نرمافزار 184 تفسیر فارسی و عربی در قالب 1225 جلد وجود دارد که از این تعداد 54 ترجمه فارسی شامل 21 ترجمه برگرفته از تفاسیر و 33 ترجمه مستقل به چشم میخورد.
قم – نشست طلاب و فضلای منطقه ارسباران مقیم قم با حضور مدیر حوزه علمیه امام صادق علیهالسلام اهر برگزار شد. در این نشست پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تحول در حوزههای علمیه، حجةالاسلام خاکپور به ارائه گزارشی از تحولات ایجاد شده در این حوزه از جمله برگزاری کلاسهای رایانه و زبان خارجی و نیز شرکتدادن طلاب در مسایل فرهنگی شهرستان پرداخت. همچنین در این جلسه پیشنهاداتی از طرف حضار برای ترقی کیفیت علمی و معنوی طلاب مطرح شد.
قم – فضلا و طلاب شهرستان گلپایگان در مدرسه آیةاللّهالعظمی گلپایگانی قم گردهم آمدند. حجةالاسلاموالمسلمین نکونام، امام جمعه شهرستان گلپایگان در این گردهمآیی گفت: فضلای حوزه با فضایی که بزرگان حوزه داشتند فاصله دارند و باید تلاش کنند که این فضای خالی را پر نمایند. وی افزود: مطالعه حالات بزرگان و علما میتواند به طلاب کمک کند و منشأ خیر و برکت برای فرهنگ شیعی باشد. حجةالاسلاموالمسلمین نکونام خاطرنشان کرد: باید با تلاش شبانهروزی و تحصیل در علوم مختلف حوزه جامعه را از نظر معرفتهای دینی اشباع کنیم. وی با اشاره به اجرای برنامههای فرهنگی در شهرستان گلپایگان گفت: طرح تقویت مبانی اعتقادی جوانان و شبهزدایی دینی جهت مبارزه با تهاجم فرهنگی هر ساله در گلپایگان اجرا میشود که نتایج بسیار خوبی داشته است.
قم – فضلا و طلاب شهرستانهای رامسر و تنکابن در مدرسه فیضیه قم گردهم آمدند. دکتر حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور در این گردهمآیی با بررسی بحران اقتصادی در جهان گفت: خوشبختانه چون بازارهای مالی ایران با بازارهای مالی کشورهای غربی مرتبط نیست، بحران اقتصادی جهان اثر مستقیم در بازارهای ما ندارد. وی با تصریح به اینکه برای اداره کشور مشکل بودجه نداریم و پیشبینیهای لازم بودجهای انجام شده است، خاطرنشان کرد: در شش ماه اول امسال میزان کل درآمد صادرات نفتی کشور 48 میلیارد دلار بوده که این درآمد برای نیازهای کشور کفایت میکند. وی با اشاره به طرح تحول اقتصادی دولت و هدفمند کردن یارانهها گفت: علما و روحانیون باید در کارهای فرهنگی و اطلاعرسانی به طرح تحول اقتصادی دولت کمک کنند، چرا که اگر مردم توجیه شوند این طرح به خوبی اجرایی و عملیاتی خواهد شد. وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه60 درصد جمعیت پائین درآمدی کشور اجازه اختصاص سهام عدالت پیدا کردهاند، یادآور شد: در سال گذشته 5 میلیون نفر هرنفر تا سقف یک میلیون تومان سهام عدالت دریافت کردهاند و پیشبینی شده تاپایان امسال 22 میلیون نفر سهام عدالت دریافت کنند.
قم – فضلا و طلاب شهرستان سبزوار در مسجد تولیت قم گرد هم آمدند. به گزارش مرکز خبر حوزه، حجةالاسلاموالمسلمین باغانی، از قضات دیوان عالی کشور در این گردهمآیی گفت: صدها روستا در کشور خالی از امام جماعت و روحانیاند، که طلاب زمانیکه استکمال علمی پیدا کردند باید به سوی شهر و دیار خود هجرت کنند. وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: به تصویر کشیدن داستانهای قرآنی از صداوسیما مانند فیلم حضرت یوسف علیهالسلام برای ما درس عبرت است، ولی متاسفانه بعضی از اشخاص با دیدن این فیلمها سرکشمیشوند.
قم – فضلا و طلاب شهرستان دزفول در مرکز تخصصی مهدویت قم گرد هم آمدند. حجةالاسلام یوسفزاده، عضو مرکز پژوهشهای اسلامی صداوسیما در این مراسم با بررسی موضوع سینمای دینی گفت: وظیفه اصلی حوزه علمیه، تفقه دینی و تبلیغ آن است و رسانه اساسی حوزه در عرصه تبلیغی، منبر است. وی منبر را رسانهای بسیار مهم و تأثیرگذار بیان کرد و افزود: یکی از ویژگیها و وجه تمایز حوزه علمیه از سایر مراکز و نهادها منبر است، ولی در جهان امروز، آن تأثیر گذشته خود را ندارد. حجةالاسلام یوسفزاده گفت: مبلغان باید با ابزارهای نوین تبلیغی که به دنیا عرضه شده، آشنا شوند و از آن برای تبلیغ دین استفاده کنند. وی افزود: اگر جهان بینی دینی و اسلامی و انسان شناسی اسلامی در یک قالب ارائه شود، از آن تعبیر به سینمای دینی میشود. عضو مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما یادآور شد: کلیت حوزه در ورود به رسانهها و قالبهای جدید هنری تردید دارد، زیرا فکر میکند اگر وارد این عرصه شود، ممکن است آسیب ببیند. وی تولید فکر در عرصه رسانه را از دیگر وظایف حوزه و طلاب بیان کرد و افزود: حوزه همانطور که در فقه، اصول، کلام و سایر علوم تولید فکر میکند، باید در عرصه رسانه نیز تولید فکر کند.
انتهای پیام