قم ـ رئیس دفتر منطقهاى یونسکو در ایران با رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامى در قم دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش مرکز خبر حوزه، حجةالاسلاموالمسلمین احمد مبلغى در این دیدار با تشریح فعالیتهاى علمى پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامى فعالیتهاى علمى انجام مىدهد که از گذشته مورد توجه یونسکو قرار گرفته است. وى افزود: امروز ارتباطات جهانى در زمینه علم و فرهنگ به عنوان یک ضرورت، مراحل جدیدى را در پیش گرفته است. در این دیدار چونهانلى، رئیس دفتر منطقه یونسکو در ایران نیز گفت: در تاریخ ایران، متفکران بزرگى وجود دارند که با گذشت قرنها هنوز تفکرات آنان در دانشگاههاى دنیا مؤثر است. وى با بیان اینکه تفکرات دانشمندان ایرانى در دانشگاههاى جهان مورد توجه است، اظهار داشت: از دیدگاه یونسکو تمدن ایرانى و اسلامى آن قدر مهم است که باید آن را مستندسازى کرد و مردم دنیا را با علوم اسلامى آشنا نمود. وى افزود: ما مىخواهیم با فعالیتهاى پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامى بیشتر آشنا شویم و به عنوان نماینده سازمان ملل آن را گزارش دهیم. چونهانلى خاطرنشان کرد: در این نشستها به دنبال آن هستیم تا نحوه تعامل وهمکارىهاى آیند با پژوهشگاه را ترسیم کنیم. وى با اشاره به جایگاه شهر مقدس قم گفت: قم شهر مقدسى است و چون امام خمینى قدسسره نیز در این شهر بوده است، من افتخار مىکنم که به این شهر سفر کردهام.
قم ـ طلاب و فضلاى شهرستان سبزوار با سخنرانى امام جمعه و نماینده این شهر در مجلس شوراى اسلامى، در مسجد حضرت ابوالفضل علیهالسلام قم گردهم آمدند. حجةالاسلاموالمسلمین ابراهیمى امام جمعه سبزوار در این جلسه گفت: فهم قرآن بدون راسخون در علم، امکان ندارد و اگر فهم قرآن بدون ولایت ائمه علیهمالسلام باشد خوارج تربیت مىشوند. وى در بخش دیگرى از سخنان خود، با اشاره به فعالیتهاى فرهنگى در شهرستان سبزوار گفت: با ائمه جماعات و روحانیون مستقر و طرح هجرت جلسات مکرر برگزار مىشود و مسایل فرهنگى مورد بررسى قرار مىگیرد. امام جمعه سبزوار با اشاره به بازسازى عتباتعالیات خاطرنشان کرد: دفتر امام جمعه 60 میلیون تومان پول نقد و 600 گرم طلا از نذورات مردم سبزوار را براى بازسازى حرم مطهر حضرت امام موسىبن جعفر علیهمالسلام ارسال کرده است. نماینده فضلا و طلاب شهرستان سبزوار نیز در این جلسه گفت: تنها منبر و سخنرانى مشکل عالم اسلام و جامعه شیعى را حل نمىکند و امروز حوزه به سمتى حرکت مىکند که نیازهاى جوامع را به طور بنیادى برطرف نماید. حجةالاسلاموالمسلمین سعیدى افزود: طلاب باید تبلیغ را با تهذیب، تلفیق و با برگزارى نشستهاى مختلف، دین را در جامعه نهادینه نمایند. وى ادامه داد: پرورش و معرفى استعدادها از برنامههاى مورد توجه حوزه علمیه قم است و طلابى که استعداهاى برتر را مىشناسند آنها را براى تحصیل در حوزه تشویق و معرفى نمایند. طلاب و فضلا مىتوانند دیدگاههاى خود را براى اداره حوزه، برنامههاى آموزشى و پژوهشى، به دبیرخانه مجمع نمایندگان طلاب و یا به دبیرخانه مرکز مدیریت به صورت مکتوب ارایه دهند تا از نظرات آنان استفاده شود.
قم ـ فضلا و طلاب شهرستان کوهدشت در مدرسه فیضیه قم گردهم آمدند. رئیس کمیسیون حقوقى و قضایى مجلس شوراى اسلامى در این گردهمآیى با اشاره به مسایل فرهنگى جارى در جامعه گفت: مسایل فرهنگى تحت تاثیر مسایل اقتصادى قرار گرفته و ضعیفتر شده است. حجةالاسلاموالمسلمین شاهرخىقبادى افزود: قبل از انقلاب مردم از نظر فرهنگى، اجتماعى و اقتصادى عقب گذاشته شده بودند و هماکنون نیز استان لرستان از برخى محرومیتها رنج مىبرد و رتبه اول بیکارى در کشور را دارد و بیکارى کوهدشت از سایر شهرهاى استان بیشتر است. وى افزود: درصد جوانى کوهدشت در کشور نیز رتبه اول را دارد و این یک فرصت و سرمایه براى این شهرستان است و اگر این سرمایه، فرصت کار نداشته باشد تبدیل به تهدید و معضل خواهد شد. حجةالاسلاموالمسلمین شاهرخىقبادى یادآور شد: شهرستان کوهدشت نیاز به احیاء، عمران و ایجاد بنگاههاى اقتصادى و کارافزایى دارد تا مقدمهاى براى بازسازى زیر ساختهاى فرهنگى باشد. نماینده مردم کوهدشت در مجلس شوراى اسلامى گفت: براى تقویت و رشد فرهنگى جامعه نیازمندکمک و مساعدت حوزه علمیه هستیم.
اردبیل ـ حجةالاسلاموالمسلمین مهدى ستوده، مدیرکل تبلیغات اسلامى اردبیل، در مراسم تجلیل از حافظان کل قرآن گفت: بکارگیرى این آموزهها نقش مهمى در حل بسیارى از مشکلات جامعه و خانواده در زمان حاضر و کاهش آسیبها و ناهنجارىهاى اجتماعى دارد. وى یکى از آسیبهاى اجتماعى فعلى در جامعه را دورى از مبانى دینى و قرآنى دانست و افزود: در معرفى الگوهاى قرآنى در جامعه باید محوریت دینى مشخص شود و دین از منظر عالمان و مفسران دینى مطرح شود تا فرقه ضاله وهابیت فرصت ایجاد شبهه در دین اسلام را نیابد. حجةالاسلاموالمسلمین ستوده در ادامه گفت: ملاک انتخاب مدیر در ادارات و نهادها باید شاخصههاى قرآنى باشد و این امر به طور جدى از سوى دستگاهها و نهادهاى مختلف مورد توجه قرار گیرد. وى بر تأثیرگذارى، الگودهى و نخبهپرورى در عرصه فعالیتهاى قرآنى تأکید کرده و گفت: باید در امر آموزش حفظ قرآن استراتژىها مشخص گشته و برنامه به صورت دقیق تدوین شود و در این راستا تربیت اساتید صوت و لحن، مفاهیم و تفاسیر قرآن از میان بانوان مورد توجه باشد.
قم ـ به مناسبت دهه کرامت و ولادت باسعادت حضرت فاطمه معصومه سلاماللّهعلیها و امام رضا علیهالسلام و سالروز تشکیل بسیج مدارس حضرت ولىعصر عجاللّهتعالىفرجهالشریف و امام خمینى قدسسره قم، مجلس جشنى در واحد 2 مدرسه امام خمینى قدسسره با حضور طلاب مدارس خوابگاهى حضرت ولىعصر عجاللّهتعالىفرجهالشریف و امام خمینى قدسسره و با حضور مسئولین بسیج روحانیون تیپ 83 امام صادق علیهالسلام برگزار گردید. در این مراسم حجةالاسلام والمسلمینقبادى مسئول بسیج روحانیون مدارس در مورد مسئولیت بسیج روحانیون در مدارس و زندگانى حضرت امام رضا علیهالسلام به ایراد سخن پرداخت.
زاهدان ـ گردهمآیى روِساى ادارات تبلیغات اسلامى استان سیستان و بلوچستان در مجتمع فرهنگى نور زاهدان برگزار شد. به گزارش مرکز خبر حوزه، حجةالاسلام صفر قربانپور در این جلسه، سیاستگذارى، برنامهریزى، هدایت، سازماندهى، پشتیبانى و نظارت بر تبلیغات دینى و مردمى، تاسیس مراکز اطلاعرسانى و اعزام مبلغ را از وظایف اصلى این سازمان دانست. وى تلاش آگاهانه روحانیون براى تحت تأثیر قرار دادن مردم را رسالت روحانیت دانسته و گفت: باید با مردم ارتباط عمیقى داشته باشیم. حجةالاسلام قربانپور تصریح کرد: شرکت بیش از 40 درصد از برادران اهلتسنن در همایش ـ همنامان حضرت مهدى عجاللّهتعالىفرجهالشریف ـ در چابهار، استفاده از تجربیات قرآنى اهلتسنن در نهضت قرآنآموزى با هدف ریشهکنى بیسوادى قرآنى و همکارىهاى متقابل نشان از وحدت مسلمانان در نشر فرهنگ اسلام ناب محمدى صلىاللّهعلیهوآله دارد.
قم ـ مرکز فرهنگ و معارف قرآن، دومین جلد ترجمه عربى بزرگترین فرهنگنامه قرآنى را منتشر مىکند. به گزارش مرکز خبر حوزه، حجةالاسلام عیسىزاده اعلام کرد: با توجه به اهمیت فوقالعاده ترجمه آثار بزرگان شیعه به زبانهاى زنده دنیا خصوصاً آثار قرآنى، دومین جلد ترجمه عربى فرهنگ قرآن با عنوان ـ المفتاحالمصطلحاتالقرآن و مفاهیمه ـ تدوین و به زودى منتشر خواهد شد. وى گفت: این جلد مشتمل بر 107 مدخل اصلى و ارجاعى و هزاران عنوان فرعى مىباشد. حجةالاسلام عیسىزاده، الفبایى بودن مدخلهاى اصلى و فرعى، آسان شدن دسترسى به عناوین اصلى و فرعى در کمترین زمان و همچنین ترجمه عربى به وسیله پژوهشگران لبنانى را از مهمترین ویژگىهاى این کتاب ذکر کرد.
قم ـ طلاب و فضلاى استان بوشهر در مدرسه امام عصر(عج) قم گردهم آمدند. به گزارش مرکز خبر حوزه، مهندسابوطالب شفقت استاندار استان بوشهر در این جلسه گفت: مردم بوشهر دشمنشناس و دشمن ستیزند و ویژگى ایمانى و سلحشورى خود را در دوران انقلاب با شهدایى که تقدیم کردند نشان دادهاند. وى افزود: روحانیت در این استان در کنار مردم عزیز هستند و مردم از روحانیت به عنوان هادى و راهنماى خود در زندگى و رفتار سیاسى، اقتصادى و اجتماعى بهره مىبرند. استاندار بوشهر، ولایتمدارى را سرلوحه کارى مسئولان استان بوشهر بیان کرد و افزود: مسئولان با نگاه ولایتى و وحدت با مسایل برخورد مىکنند. مهندس شفقت یادآور شد: دولت تلاش مىکند اعتبارات استانى را به سمت مصلاها، حوزههاى علمیه، مساجد و دانشگاهها هدایت کند. نماینده فضلا و طلاب استان بوشهر نیز در این نشست گفت: استان بوشهر بیش از 400 طلبه و استاد در حوزه علمیه قم دارد که بعضاً در حوزه و یا کشور تأثیرگذار هستند. حجةالاسلاموالمسلمین حسینىنژاد اظهار داشت: مسئولان استان بوشهر باید بسترسازى لازم جهت استفاده و حضور بیشتر از این پتانسیل را فراهم کنند. نماینده فضلا و طلاب بوشهر خاطرنشان کرد: دغدغه طلاب و روحانیون استان بوشهر مانند سایر روحانیون دغدغه فرهنگى و دینى مردم است و اثرات ناتوى فرهنگى دشمن به لحاظ مرزى بودن استان بوشهر بیشتر مشاهده مىشود. وى افزود: رفت وآمد به کشورهاى همسایه از استان بوشهر بیش از سایر شهرها است و تبلیغات دشمن در این استان دامنگیر جوانان شده و این موضوع به شدت روحانیت استان را رنج مىدهد. حجةالاسلاموالمسلمین حسینىنژاد خاطرنشان کرد: استان بوشهر با همه امکانات و منابع نفتى و گازى از بیکارى و فقر رنج مىبرد و جوانان این استان براى کار به دیگر مناطق کشور مىروند.
قم ـ طلاب و فضلاى شهرستان گناباد در دفتر تبلیغات اسلامى حوزه علمیه قم گردهم آمدند. به گزارش مرکز خبر حوزه، حجةالاسلاموالمسلمین مدنى، معاون فرهنگى و تبلیغى دفتر تبلیغات اسلامى در این گردهمآیى گفت: در مقابل همه مشکلاتى که در جامعه وجود دارد، تنها سلاح روحانیت و جامعه دینى، تبلیغ است. وى افزود: عرصه تبلیغ بسیار گسترده است که مظلومانه به آن نگاه شده و منحصر به مباحث گفتارى و منبر شده است. حجةالاسلاموالمسلمین مدنى خاطرنشان کرد: عرصهاى که براى روحانیت در تبلیغ مانده، کمرنگ شده و اگر این عرصه حفظ نشود جامعه دینى ضربه خواهد دید و هر چه عرصه تبلیغ کمرنگ شود تبلیغات دشمن سازمان یافتهتر خواهد شد. معاون فرهنگى و تبلیغى دفتر تبلیغات اسلامى حوزه علمیه قم گفت: سطح مراجعه به دفتر تبلیغات براى اعزام، کاسته شده است، زیرا مراکز رسمى خود مستقیم عمل مىکنند و سطوح پایین مانند روستاها در اختیار دفتر تبلیغات اسلامى قرار گرفته و آن هم چندین متولى پیدا کرده که با همدیگر تعارض و تداخل دارند. وى یادآور شد: هماهنگى بین ارگانهاى تبلیغى از اولویت کار معاونت فرهنگى و تبلیغى دفتر تبلیغات اسلامى است، زیرا ناهماهنگى در ارگانهاى تبلیغى اولین ضربه را به مبلغین خواهد زد. وى افزود: از اساتید برجسته دعوت شده شیوه خطابه به صورت درسى و منبر براى مبلغین اجرا شود و از نخبههاى منبرى کشور در این برنامه استفاده خواهد شد.
قم ـ نمایشگاه آثار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همکارى واحد تبلیغات جامعةالزهرا قم برگزار مىشود. به گزارش مرکز خبر حوزه، حجةالاسلام رمضان محمدى گفت: کتابها و نشریات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در نمایشگاهى با همکارى واحد تبلیغات جامعةالزهرا در معرض نمایش و فروش قرار مىگیرد. مدیر اداره نشر و ویرایش پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به استقبال پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از همکارى نهادهاى دانشگاهى و حوزوى در ارائه کتابهاى جدید، افزود: در این نمایشگاه 90 عنوان کتاب با موضوعات روانشناسى، علوم قرآنى، تاریخ، اقتصاد، حقوق و... با رویکرد اسلامى عرضه شده است. حجةالاسلام محمدى از کتابهاى ـ ترتیب مقایساللّغه ـ، ـ تاریخ تفسیر قرآن ـ، ـ بررسى آراى فیض کاشانى ـ و ـ روششناسى تحقیق در تعلیم و تربیت اسلامى ـ به عنوان جدیدترین آثار پژوهشگاه در این نمایشگاه نام برد. این نمایشگاه ویژه بانوان بوده که از 21 آبانشروع شده و تا اول آذر در محل جامعةالزهرا، واقع در خیابان بوعلى قم برپاست.
انتهای پیام