مدیر این مدرسه در گفتوگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به تاریخچه تأسیس و تأییدیه وقفنامه آن توسط دو تن از مراجع آن زمان، گفت: مدرس و حجرات این مدرسه براى طلاب علوم دینى و مسجد و وضوخانه براى عموم مؤمنین وقف شده است.
آقاى مجید مهدوى ادامه داد: در کنار این مدرسه، زمین حاصل خیز بسیار وسیعى به نام “آمرزیده آباد” نیز وقف مىشود، تا هزینههاى مدرسه از طریق آن تأمین شود، ولى متأسفانه این زمین موقوفه در طول 300 سال گذشته، از موقوفات مدرسه خارج شده است.
مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ اصفهان اضافه کرد: به همت آیةاللّه طباطبایى، مدیر حوزه علمیه اصفهان، به دنبال احیاى این موقوفه هستیم.
وى افزود: میرزاعلى آقاى شیرازى، از اساتید نهجالبلاغه و اخلاق شهید مطهرى، آیةاللّه ادیباصفهانى، مرحوم حاج آقا رحیم ارباب و مرحوم آیةاللّه سید مصطفى مهدوى، از جمله شخصیتهایى بزرگى بودند که در این مدرسه درس خوانده و یا تدریس داشتهاند. 
مدیر مدرسه علمیه جده، بزرگ با اشاره به چاپ کتاب آشیانه مهر در سال 1384، اظهار داشت: در این کتاب، علاوه بر ارائه تاریخچهاى از مدرسه، هر آنچه باید یک طلبه جدیدالورود بداند، ذکر شده است.
وى در پاسخ به این سؤال که چرا بیشتر مدارس علمیه در گذشته در بازار احداث مىشده است؟ اظهار داشت: ارتباط تنگاتنگ حوزه و مردم و تقید بازارىها به فراگیرى دروس حوزوى، از قبیل “مکاسب” از جمله علل این امر به حساب مىآید.
آقاى مهدوى گفت: با حضور حضرت آیةاللّه مظاهرى تحولى در حوزه علمیه اصفهان صورت گرفت و خدمات شایستهاى نیز انجام شد، به گونهاى که بازسازى مدارس آغاز گردید و همچنین با حضور آیةاللّه طباطبایى به عنوان مدیر حوزه علمیه اصفهان، این امر سرعت بیشترى به خود گرفت.
مهدوى، زمان انتصاب مسئولیتش را چهار سال پیش عنوان کرد و گفت: از همان سال تاکنون، طلاب جدیدالورود پذیرش مىشوند و تا سطح عالى، آنان را پیش مىبریم.
وى نظارت بر امور طلاب را موجب رشد علمى و اخلاقى آنان دانست و گفت: طلاب پایه یک تا سه در مدرسهاى به نام “نجفى” به صورت مجزا، اما تحت مدیریت و اشراف اینجانب، مشغول به تحصیل هستند و تمام امورات آنها، جداى از دیگر طلاب است.
آقاى مهدوى با بیان اینکه در حال حاضر، 300 طلبه از پایه اول تا دهم، مشغول به تحصیل هستند، اظهار داشت: در سال تحصیلى جارى 52 طلبه جدیدالورود پذیرش داشتهایم، که همگى حجرهنشین مىباشند.
وى ادامه داد: توجه به حضور و غیاب، انجام الزامى مباحثه، نظارت مستمر و وجود مشاوران، از دلایل افزایش توان آموزشى طلاب مدرسه علمیه جده بزرگ اصفهان است و در حالى که مباحثه در حوزههاى علمیه کمرنگ شده است، طلاب این مدرسه، از پایه اول تا دهم، الزاماً باید مباحثه کنند و یکى از شروط ورود طلبه به مدرسه، همین التزام به مباحثه است.
مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ، با اشاره به ضرورت توجه به مباحث مشاورهاى، گفت: سه نفر از اساتید به امر مشاوره علمى، اخلاقى و روانشناسى در این مدرسه اهتمام دارند.
وى با بیان این که ارتباط بین اولیا و مدرسه، نقش بسیار مؤثرى در تربیت طلاب دارد، اظهار داشت: اولیاى طلاب پایه یک تا سه، هر ماه به مدرسه دعوت مىشوند و تعاملاتى با آنان در جهت هر چه بهترشدن وضعیت آموزشى فرزندانشان صورت مىگیرد.
مهدوى، برگزارى امتحان در هر هفته را مهم ارزیابى کرد و گفت: در این برنامه، مطالب براى طلاب تکرار مىشود.
وى افزود: از دوسال پیش، مسئله تحقیق علمى پایهها را مطرح کردیم، بهگونهاى که طلبه پایه دوم تا دهم، براى ارتقاى تحصیلى مىبایست تحقیق علمى ارائه دهد.
مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ گفت: اساتید سهگانه با عناوین استاد تدریس، استاد مشاوره و استاد راهنما در مدرسه بر اساس وظایف خود، مباحث آموزشى را به طلاب ارائه مىدهند.
وى به فعالیتهاى معاونت فرهنگى در مدرسه اشاره کرد و گفت: کتابخانهاى با بیش از 10 هزار جلد کتاب و به صورت مخزن باز، تحت نظارت این معاونت فعال مىباشد.
این مدیر حوزوى به فعالیت واحدهاى قرآن و ورزش این مدرسه، تحت نظارت معاونت فرهنگى اشاره کرد و گفت: سالن ورزشى براى بدنسازى، کشتى و تنیس در داخل مدرسه وجود دارد و سالن و استخر نیز براى فوتسال و شناى طلاب، در نظر گرفته شده است.
مهدوى ادامه داد: تیم شناى این مدرسه، مقام نخست و تیم فوتسال نیز مقام دوم در المپیاد ورزشى طلاب سراسر کشور را کسب کردهاند.
وى با اشاره به تجهیز مدرسه به 12 رایانه، عنوان داشت: با مرکز تحقیقات کامپیوترى علوم اسلامى نور، تعاملات خوبى برقرار شده، به گونهاى که از هر محصول، یک نسخه به صورت رایگان به مدرسه ارسال مىشود و در حال حاضر، بیش از 4 هزار نرمافزار در مدرسه موجود است.
وى با بیان اینکه به دنبال تأسیس سایت براى مدرسه هستیم، اظهار داشت: به دلیل اتصال به اینترنت، طلاب پژوهشگر مىتوانند بدون هیچ مشکلى از آن در جهت تکمیل پژوهش استفاده کنند.
مهدوى با بیان اینکه هر ماه جلسه اساتید در منزل یکى از علما و مراجع برگزار مىشود، اظهار داشت: این امر موجب مىشود که تعامل خوبى میان اساتید علما و مراجع صورت گیرد.
وى به برگزارى اردوهایى براى متأهلین اشاره کرد و گفت: در این اردوها، همسران طلاب با روش همسردارى و تربیت کودک آشنا مىشوند.
مدیر مدرسه علمیه جده بزرگ، گفت: یک تابلو آزاد براى طلاب نصب شده است که هر مطلبى را که به ذهنشان مىرسد، مىتوانند در آن بنویسند و روز بعد نیز به مطالب آنان پاسخ داده مىشود.
وى فعالیتهاى پایگاه بسیج مدرسه را برشمرد و ابراز داشت: بسیج این مدرسه، در سه سال متمادى، به عنوان کاندیداى اسوه کشورى مطرح بود و امسال به عنوان پایگاه نمونه، اسوه انتخاب شد.
انتهای پیام