استاد حوزه علمیه قم در گفتوگو با مرکز خبر حوزه تصریح کرد: اگر نفس انسان، الهى و نورانى باشد، هیچ زمان و مکانى براى او نحس نیست.
وى اظهار داشت: نحسى حقیقى، به اعداد و رقمها ارتباطى ندارد، بلکه مربوط به خود انسانهاست. اگر نفس انسان پلید باشد، هر روز و هر لحظه او مىتواند نحس باشد.
حجةالاسلام والمسلمین غرویان اضافه کرد: ما وظیفه داریم که همواره در راه خدا حرکت کنیم و رفتار، گفتار و کردار خود را خدایى نماییم، تا هیچ زمان و مکانى براى ما منحوس نباشد.
رئیس دفتر پژوهشهاى مرکز رسیدگى به امور مساجد، خاطرنشان کرد: انسان، موجودى است که در طبیعت زاده مىشود و با آن ارتباط دارد، که در ادامه سیر تکاملى خود، موجودى روحانى مىشود.
این پژوهشگر حوزوى یادآور شد: انسان نسبت به طبیعت، مسئولیت دارد، چون بستر حرکت و جایگاه رشد و تعالى انسان مىباشد.
وى با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست، وظیفهاى دینى و عقلانى است، گفت: نخستین وظیفه انسان نسبت به طبیعت، حفظ محیط طبیعى است و باید با طبیعت به گونهاى برخورد کند که هر موجود طبیعى بتواند به نهایت رشد طبیعى خود برسد.
حجةالاسلام والمسلمین غرویان اضافه کرد: در برخورد با طبیعت، انسان مجاز است که بر اساس احکام فقهى، به اندازه نیاز خود از آن بهره ببرد.
وى با اشاره به اینکه بیدار شدن طبیعت از خواب زمستانى، نشانهاى از قدرت خداست، بیان داشت: طبیعت به انسان، درس رشد و بالندگى پس از پژمردگى مىدهد، زیرا بهار طبیعت، پس از خواب زمستانى خود رشد کرده و دوباره احیا مىشود.
رئیس دفتر پژوهشهاى مرکز رسیدگى به امور مساجد ادامه داد: ما مىتوانیم این درس را از طبیعت بگیریم که پس از پژمردگى، زمینه براى رشد و شکوفایى وجود دارد. انسان نباید با سیر نزولى که در زندگى به وجود مىآید، نا امید شود و بداند که پس از آن، سیر صعودى در راه است.
وى خاطرنشان نمود: انسان حرکت مستمر طبیعت را مىبیند؛ بنابراین باید همواره درحال حرکت و شکوفایى باشد.
انتهای پیام