پنج سال از بعثت پربرکت پيامبر خداصل الله علیه و آله ميگذرد. در بيستمين روز ماه جماديالثاني چشمها در انتظار مولودي مبارک است. پيامبرصل الله علیه و آله دست به سوي آسمان و دل به نجواي الهي دارد و حضرت خديجهسلام الله علیها اين سو ميهمان چهار بانوي بهشتي است. چهار زن برگزيده که در تنهايي و بيکسيِ او به يارياش آمدهاند. مولودي بهشتي در راه است و اکنون عطر حضورش در مدينه پيچيده است. حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها، حوريهاي بهشتي، انساني برگزيده و الهي و بانويي آسماني و مقدس، متولد ميشود. زمين و آسمان مدينه را نور وجود مبارکش فرا ميگيرد و خانه پيامبر اکرمصل الله علیه و آله را حضور فرشتگاني که براي شادباش گفتن و پايبوس آمدهاند، لبريز ميکند.
عزت بانوان
با ميلاد مبارک برترين بانوي دو عالم، عزت و شرافت از دسترفته زنان بازگشت. درست در عصر جاهليت، در زماني که نخل و شتر داراي قرب و بها بود، امّا زن بيارزش مينمود، و در جامعهاي که شمار مردگان مايه فخر قبيله بود، امّا تولد دختران مايه ننگ پدران، او چشم به دنيا گشود. در حالي که پيامبرصل الله علیه و آله او را ميوه دل و پاره تن خود ميناميد و بر دست او بوسه ميزد. پيامبرصل الله علیه و آله تا آنجا حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها را بزرگ ميداشت و اکرام مينمود که چون فاطمهسلام الله علیها بر پدر وارد ميشد، رسول خداصل الله علیه و آله از جاي برميخاست و او را بر جاي خود مينشانيد. هنگام سفر، آخرين لحظه را به وداع با او ميگذرانيد و در بازگشت ابتدا به خانه او وارد ميشد.
همسرداری حضرت زهرا سلام الله علیها
فاطمه زهراسلام الله علیها، که برترين زنانِ عالم خلقت است، بسيار فروتن و رها از علايق دنيوي است؛ تا آنجا که روزي مولا عليعلیه السلام از او غذايي ميخواهد، ولي فاطمهسلام الله علیها ميفرمايند: «دو روز است که جز غذاي اندکي در خانه نبود... ولي حالا ديگر هيچغذايي در خانه نيست». مولا عليعلیه السلام سؤال ميکند: «اي فاطمه، چرا به من خبر ندادي تا چيزي تهيه کنم؟» و فاطمهسلام الله علیها، الگوي مکارم اخلاقي زن مسلمان، ميفرمايد: «يا اباالحسن، من از خداي خود خجالت ميکشم که بر تو چيزي تکليف کنم که شايد در توان تو نباشد».
همسری نمونه
بهترين زنان عالم، حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها، الگوي انسانهاي شيفته کمال و بهويژه زنان پوياي راه سعادت است. آن حضرت نمونهاي است کامل و گويا براي زناني که در پي زندگي راستين و حرکت در مسير درست آنند. ايشان افزون بر کمالاتي چون عبادت خالصانه و بسيار، ايثار بيانتها و معرفت بيپايان، در مقام همسري بسيار ساده، فروتن، خدمتگزار و مهربان بود. مولاي متقيان عليعلیه السلام درباره آن بانوي بزرگ ميفرمايند: «به خدا هرگز مرا به خشم نياورد. در هيچ امري از من سرپيچي نکرد. به او که نگاه ميکردم همه غم و اندوهم از ميان ميرفت».
آینه عفت
بانوي بزرگ عالم اسلام، صديقه کبري، حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها، تصوير تمامنماي عفت و وقار و حيا بود. ايشان که هنگام دفاع از ولايت، بر منبر خطابه حاضر ميشود و به بياني در اوج بلاغت و فصاحت، به ستيز با دشمنان و دفاع از حق ميپردازد، در منش روزمره زندگياش از اين که پيامبرصل الله علیه و آله در تقسيم کارهاي زندگي، کارهاي درون خانه را به او ميسپارد، مسرور و شادمان گشته، ميفرمايد: «هيچ کس جز خدا نميداند که چقدر خوشحال شدم از اين که رسول خدا مرا از برخورد و همدوشي با مردان رها ساخت».
عبادت خالصانه
حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها آينه عبادت خالصانه و اسوه کامل بندگي و عبوديت خالص براي خداست. آن حضرت بهقدري به نماز ميايستاد که پاهايش متورم ميشد و موقع نماز از خوف الهي بدنش ميلرزيد. آن بانوي بزرگ به شبزندهداري اهل خانه در شبهاي قدر توجهي ويژه داشت و ميفرمود: «محروم کسي است که از خير اين شبها محروم بماند». او اهل خانه را در روز به استراحت وا ميداشت تا بتواند شبهاي قدر را بيدار بمانند و به نيايش بگذرانند.
تجلی خوبیها
اي عصاره خوبيهاي خلقت، چکيده خيرها و نيکيها، نگين زيباييهاي آفرينش، اي دختر برترين بندگان خدا، اي برترين بانوي عالم، بزرگي مقام تو را فقط خدا داند و بس و وصف تو تنها در کلام پدر گنجد و بس که فرمود: «اگر نيکي و خوبي به صورت شخصي تجلي ميکرد، آن شخص فاطمه بود و چه بسا فاطمهسلام الله علیها برتر از آن است».
منبع: حوزهنت