به گفته محققان، خوردن یک گلابی در روز موجب بهبود فشار خون و عملکرد قلب و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای متابولیکی میشود.
به گزارش مهر، مطالعه محققان دانشگاه ایالتی کلورادو آمریکا نشان میدهد مصرف روزانه گلابی موجب بهبود فشار خون و عملکرد عروقی افراد میانسال مبتلا به سندروم متابولیک میشود.
سندروم متابولیک مجموعهای از عوامل پرخطر قلبی عروقی است که به شدت با بروز بیماریهای مزمن نظیر بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت نوع ۲ مرتبط است.
در بین محبوبترین میوههای جهان، گلابی منبع عالی فیبر و منبع خوب ویتامین Cبه ازای هر ۱۰۰ کالری در هر وعده است. یک گلابی متوسط ۲۴ درصد از نیاز روزانه فیبر بدن را تأمین میکند.
محققان در مطالعهای ۵۰ فرد شرکت کننده با میانگین سنی ۴۵ و ۶۵ سال را که مبتلا به سه مورد از پنج علامت سندروم متابولیک بودند مورد بررسی قرار دادند. به آنها به طور تصادفی به مدت ۱۲ هفته دو عدد گلابی با اندازه متوسط یا ۵۰ گرم نوشیدنی مخلوط با طعم گلابی (به عنوان دارونما) داده شد.
یافتهها نشان داد بعد از گذشت ۱۲ هفته از مصرف گلابی تازه در ۳۶ فرد شرکتکننده، فشار خون سیستولیک و فشار نبض آنها به شکل قابل توجهی پایینتر از سطح مبنا بود در حالیکه هیچ تغییری در گروه کنترل مصرفکننده دارونما حاصل نشد.
سارا جانسون، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره میگوید: این نتایج اولیه بسیار امیدوارکننده است و به نظر ما بررسی پتانسیل مواد غذایی نظیر گلابی در جهت بهبود فاکتورهای پرخطر قلبی-عروقی نظیر فشار خون در افراد میانسال مبتلا بسیار مهم است.
Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
AR-SA