متخصص تغذیه میگوید: مصرف نوشابه، تأثیر منفی بر سلامت دندان بهویژه در کودکان دارد؛ زیرا مقدار قند موجود در آن باعث از بین رفتن مینای دندان میشود.
رضا نادری در گفتوگو با ایرنا بیان داشت: باکتریها از قند نوشابه تغذیه میکنند، پوشش مینای دندان را از بین میبرند و ادامه این روند در نهایت موجب تخریب و فساد دندانها میشود.
وی اظهار داشت: دندانهای افراد بهویژه کودکانی که بهمصرف نوشابه عادت دارند، بهعلت ورود اسید به دهان ساییده میشوند و ممکن است بهصورت داخلی نیز دندانهای آنها تحت سایش شیمیایی قرار گیرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: کسانی که بهمصرف نوشابه اعتیاد دارند، دچار سوءتغذیه میشوند؛ زیرا این نوشیدنی بهعلت وجود اسید فسفریک و دیاکسیدکربن در ترکیباتش، سبب اسیدی شدن سیستم ایمنی بدن میشود.
به گفته نادری، مصرف نوشابه باعث میشود مخاط دهان، گلو و مری در برابر اسید بسیار حساس و آسیبپذیر شود و اسید فسفریک موجود در آن نیز با رقابت با اسید هیدروکلریک معده، عملکرد صحیح معده را تحت تأثیر قرار میدهد.
متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: اسید فسفریک موجود در نوشابه مادهای بسیار سمی است که باعث زدودن کلسیم و منیزیوم از استخوان میشود یعنی یون کلسیم را از استخوانها برداشته و پوکی استخوانها را سبب میشود.
نادری اظهار داشت، کافئین موجود در نوشابه با سرعت بیشتری نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چای جذب بدن میشود و باعث کمآبی میشود.
وی توصیه کرد: افراد بهویژه کودکان و نوجوانان مصرف نوشابه را به حداقل برسانند و آب میوههای طبیعی را جایگزین آن کنند.
هر ایرانی سالانه بهطور متوسط ۴۲ لیتر نوشابه مصرف میکند. در ۲۰ سال اخیر مصرف نوشابههای گازدار در کشور نزدیک به ۱۵ درصد افزایش داشته ولی مصرف شیر و لبنیات تنها حدود یکدهم درصد رشد کرده است.
سرانه مصرف نوشابه در جهان حدود 10 لیتر است و این یعنی میانگین مصرف نوشابه در ایرانیان چهار برابر میانگین جهانی است.
Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
AR-SA