تازههای علمی شماره خبر: ٤٠٤٤٠٧ ١٤:٢٩ - 1397/09/27 ارسال به دوست نسخه چاپي
اهمیت منیزیم
منیزیم برای عملکرد بیش از 300 آنزیم در بدن مهم است. بدن در ساختوساز پروتئین و کربوهیدرات و سوختوساز چربی به آن نیاز دارد. دانشمندان چینی پس از ارزیابی 40 مطالعه از 9 کشور به این نتیجه رسیدند که مصرف مواد غذایی غنی از منیزیم، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و سکته مغزی را کاهش میدهد....
منیزیم برای عملکرد بیش از 300 آنزیم در بدن مهم است. بدن در ساختوساز پروتئین و کربوهیدرات و سوختوساز چربی به آن نیاز دارد. دانشمندان چینی پس از ارزیابی 40 مطالعه از 9 کشور به این نتیجه رسیدند که مصرف مواد غذایی غنی از منیزیم، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و سکته مغزی را کاهش میدهد.
▪مقدار مورد نیاز
به طور متوسط باید در روز 100 تا 550 میلیگرم منیزیم مصرف شود. با این حال کارشناسان برای مردان حداقل 350 تا 400 میلیگرم و برای خانمها 300 تا 350 میلیگرم را توصیه میکنند. معمولاً خانمهای باردار، کسانی که استرس دارند و کسانی که کار جسمی زیاد یا سنگین انجام میدهند به منیزیم بیشتری احتیاج پیدا میکنند.
▪منابعی حاوی منیزیم
بسیاری از مواد غذایی دارای منیزیم هستند؛ اما در بین اینها دانههای آفتابگردان، گردو و غلات سبوسدار، مقدار زیادی منیزیم دارند و همچنین در بین سبزیجات، اسفناج و کلم و در بین میوهها موز و تمشک را میتوان بهعنوان منبع منیزیم نام برد.
▪کمبود منیزیم
هیچ ناراحتی که بتواند بهطور قطع کمبود منیزیم رو برای ما روشن کند وجود ندارد؛ ولی علایمی چون گرفتگی عضلات ساق پا، در این کمبود بسیار معمول است و اغلب به سرعت رخ میدهد. علاوه بر این مهمترین علائم کبود منیزیم اینها هستند: منقبض شدن عضله، سرگیجه، مشکلات دفع (یبوست، اسهال یا هر دو)، عصبی بودن، خستگی، تپش قلب، بیقراری، سردر، افسردگی، احساس سستی در دست و پا و اختلالات در گردش خون؛ اما تمام این علائم میتواند در اختلالات دیگر هم رخ بدهد و به همین دلیل مدرکی برای کمبود منیزیم به شمار نمیروند.