حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی، ۱۱مهر در دیدار شورای سیاستگذاری و اعضای ستاد برگزاری دومین همایش کتاب سال بانوان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مسائل کشور، مسئله بانوان است، اضافه کرد: ما برای این نیمی از جمعیت کشور، برنامه مدوّن و سیاست درست و مطلوبی نداشتهایم و باید قبول کنیم، در این زمینه کمکاری کردهایم؛ برای همین تبلیغات دشمن نسبت به اینکه زنان شهروندان درجه دو و سه در جامعه اسلامی هستند، بهراحتی مورد قبول واقع میشود و این، برای ما در داخل و خارج از کشور ایجاد مشکل میکند.
وی توجه به آموزش زبان در حوزههای علمیه را مهم ارزیابی کرد و گفت: بهعنوان مثال در دنیا بیشاز ۶۵۰ میلیون نفر اسپانیولیزبان وجود دارد که بانوان طلبه باید با یادگیری این زبان و زبانهای دیگر آمادگی لازم را برای ارائه اسلام ناب در قالب کتاب، مقاله، سخنرانی و تبلیغ به همه مردم جهان کسب کنند؛ این در حالی است که کل جمعیت فارسیزبانان جهان به دویست میلیون نفر نمیرسد؛ ولی همه تولیدات علمی و ترویجی ما به زبان فارسی است.
حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی با تأکید بر اینکه برای رسیدن به نقطه مطلوب، باید سیستم خودمان را تغییر دهیم، اظهار داشت: هر چند این کار زمانبر است و اگر الآن شروع کنیم، ده سال دیگر نتیجه میدهد. ما شبکه ماهوارهای هدهد ویژه کودکان و نوجوانان را با همین نگاه راهاندازی کردیم. حضرت امام قدس سره در سال ۴۲ فرمود: یاران من همین کودکانی هستند که در گهوارهاند. این نگاه بلندمدت باید در همه برنامهها و فعالیتها وجود داشته باشد تا موفقیت ما دوچندان شود.
وی ادامه داد: در میان بانوان، کسانی هستند که در سطوح بالای علمی و مهارتی قرار دارند و میتوانند با فعالیت خود در جامعه جریانساز باشند. این بانوان باید شناسایی و حمایت شوند تا الگویی مطلوب برای همه بانوان شوند.
نماینده آیتاللهالعظمی سیستانی توصیه کرد: برای همایش کتاب سال بانوان برنامهریزی بلندمدت داشته باشید تا در سال بیستم برگزاری به تعداد مطلوبی کتاب و آثار علمی پژوهشی به زبانهای مختلف دنیا برسید و نتیجه و محصول آن قابل مشاهده در کل جهان باشد.
حجتالاسلام والمسلمین مدنی نیز در این دیدار با بیان اینکه همایش کتاب سال بانوان پساز انجام مطالعات مختلف با هدف شناسایی، تقویت و جهتدهی ظرفیت پژوهشی بانوان کشور در زمینه علوم انسانی و اسلامی از سال گذشته در جامعةالزهرا علیها السلام کلید خورده است، اظهار کرد: جامعةالزهرا علیها السلام با حضور حدود هزار استاد در سطوح مختلف و رشتههای متنوع فقه و اصول، کلام، فلسفه، روانشناسی، تاریخ و دیگر رشتههای علوم دینی و تحصیل بیشاز ۲۰ هزار طلبه در بخش حضوری و غیرحضوری، ظرفیت علمی قابل توجهی دارد که میتواند در پشتیبانی و جهتدهی به ظرفیت علمی زنان نقشآفرینی کند.
بر همین اساس سال گذشته، نخستین همایش کتاب سال بانوان طراحی و فراخوان عمومی داده شد و حدود ۶۰۰ اثر به همایش واصل شد و بیشاز ۱۰۰ استاد حوزه خواهران و برادران در ۱۱ گروه علمی در سه مرحله این آثار را مورد ارزیابی قرار دادند و در نهایت از ۱۲ اثر برگزیده بانوان تقدیر شد. در بخش ویژه با موضوع زن و خانواده نیز آثار خانمها و آقایان مورد بررسی قرار گرفت و از برگزیدگان تقدیر شد.
مدیر جامعةالزهرا علیها السلام افزود: امسال برای دومین سال آماده میشویم تا این همایش را در حوزه آثار منتشرشده به زبان فارسی و دیگر زبانها برگزار کنیم.
گفتنی است، آثار منتشر شده بانوان در عرصه علوم انسانی اسلامی اعم از تألیف، ترجمه و تصحیح که در سالهای ۹۷ و ۹۸ نگاشته شده و رسالههای سطح چهار و دکترای بانوان در عرصه علوم انسانی اسلامی که در سالهای ۹۷ و ۹۸ دفاع شده است، در این همایش پذیرفته میشود. همچنین در بخش ویژه این همایش، آثار منتشرشده بانوان و آقایان با موضوع زن و خانواده که در سالهای ۹۷ و ۹۸ منتشر شده، مورد پذیرش و ارزیابی قرار میگیرد.
لازم بهذکر است، مهلت ارسال آثار به این همایش، پایان مهرماه اعلام شده و پژوهشگران میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر، به سایت همایش بهنشانی ketabebanovan. ir مراجعه و از طریق پنل شخصی، آثار خود را ارسال کنند.