در سیو چهارمین سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم بهمناسبت «روز هنر انقلاب اسلامی»، نشستی با موضوع «اندیشه شهید آوینی و جامعه امروز»، با حضور حججالاسلام عباس محسنی مدرس حوزه و دانشگاه و محسن مؤمنی معاون موسسه فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد، ۱۸ فروردینماه در سالن جلسات خبرگزاری حوزه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، در این نشست به بررسی اندیشههای ماندگار شهید آوینی(ره) و نقش آن در هدایت نسل جوان انقلابی پرداخته شد.
شهید آوینی؛ الگویی فراتر از زمان
حجتالاسلام والمسلمین عباس محسنی، مدرس حوزه و دانشگاه در این نشست، با اشاره به لقب سید شهیدان اهل قلم از سوی مقام معظم رهبری به شهید آوینی، بر تأثیر عمیق آثار شهید آوینی در سه دهه اخیر تأکید کرد.
وی با بیان اینکه شهید آوینی تنها خالق روایت فتح نبود؛ بلکه خود روایتگر فتح تفکر انقلابی بود، به تبیین ویژگیهای منحصربهفرد این شهید بزرگوار پرداخت.
_ نقش شهید آوینی در تمدنسازی نوین اسلامی
در بخش دیگری از این نشست به بررسی اندیشههای شهید آوینی در مواجهه با تمدن غرب پرداختنه شد و حجتالاسلام والمسلمین محسنی با قرائت بخشی از مقاله در برابر فرهنگ واحد جهانی شهید آوینی که در سال ۱۳۷۰ شمسی نوشته شده بود، به نقد سیستم بانکداری جهانی و سلطه دلار پرداخت و به این سؤال پاسخ داد که چرا پس از ۳۴ سال هنوز باید به آثار شهید آوینی رجوع کنیم؟ زیرا شهید آوینی به درک صحیحی از وضعیت دشمن و نحوه مقابله با او رسیده بود.
_ جوان مؤمن انقلابی؛ نیاز جامعه امروز
یکی از محورهای اصلی بحث در این نشست، بررسی مفهوم جوان مؤمن انقلابی در اندیشه شهید آوینی بود. حجتالاسلام والمسلمین محسنی، با اشاره به نمونههای بینالمللی از جمله مبارزان یمنی، به نقد وضعیت فعلی برخی افراد جامعه پرداخت و تأکید کرد: جوان انقلابی کسی است که اسیر اژدهای توسعه نشده و آماده دفاع از مظلومان جهان در هر شرایطی باشد.
آوینی؛ متفکر انقلاب اسلامی
در ادامه این نشست، حجتالاسلام محسن مؤمنی، معاون مؤسسه استاد فرجنژاد، شهید آوینی را بهعنوان متفکر انقلاب اسلامی معرفی کرد و با اشاره به سیر تحول فکری این شهید از دوران جوانی تا شهادت، پنج ویژگی کلیدی در شخصیت ایشان را برشمرد و گفت: معنویتگرایی و اتصال به عالم بالا؛ عقلانیت انقلابی؛ عدالتخواهی و حمایت از مستضعفین؛ نقد توسعه غربی و جهاد فرهنگی بیامان، از مهمترین ویژگیهای شهید آوینی بود.
هنر متعهد در اندیشه آوینی
بخش پایانی این نشست، به بررسی دیدگاههای شهید آوینی درباره هنر انقلابی اختصاص داشت. حجتالاسلام محسنی، در این بخش با اشاره به مفهوم خلق حجاب در سینمای آوینی، هشدار داد که امروز شاهد گسترش هنر ابزورد (سیاهنمایی و پوچگرایی) در جامعه هستیم که کاملاً در تقابل با اندیشههای این شهید بزرگوار است.
در پایان این نشست، با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر انقلاب اسلامی در عرصه بینالملل، تأکید شد که باید با الگوگیری از سبک زندگی و اندیشههای شهید آوینی، نسلی جدید از جوانان مؤمن انقلابی تربیت کنیم و برای رسیدن به آرمانهای کامل انقلاب، باید به تفکر شهیدانی مانند آوینی بازگردیم.