printlogo


printlogo


مدیر تبلیغ تخصصی معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم خبر داد
راه‌اندازی ۱۲۵ قرارگاه تبلیغی مقابله با تهدیدهای فرهنگی و اجتماعی

مدیر تبلیغ تخصصی معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم گفت : طرح نسیم رحمت در معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم برای مقابله و کاهش آسیب‌های اجتماعی با حضور ۱۸۰ مبلغ در حال اجرا است.
حجت‌الاسلام والمسلمین فتحعلی‌زاده مدیر تبلیغ تخصصی معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه با اشاره به دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در خصوص مقابله با آسیب‌های اجتماعی، از اجرای طرح جامع «نسیم رحمت» با محوریت اعزام مبلغان آموزش‌دیده به مناطق در معرض آسیب خبر داد.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۵ که فرموده‌اند: «شاید از نگاه جامعه‌شناسانه، وجود آسیب‌های اجتماعی در هر اجتماع بشری امری طبیعی باشد، اما در شأن کشوری که آرمان ساخت تمدن نوین اسلامی دارد، حتی اندک آن هم شایسته نیست»، گفت: در پاسخ به این مطالبه، معاونت تبلیغ حوزه‌های علمیه با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی، طرح «نسیم رحمت» را تدوین و اجرا کرده است.
فتحعلی‌زاده اظهار کرد: طرح «نسیم رحمت» با رویکرد مقابله و کنترل آسیب‌های اجتماعی از طریق جذب و اعزام مبلغان و مبلغات آموزش‌دیده به مرحله اجرا درآمده است. آسیب‌های مورد توجه شامل بی‌حجابی و بی‌عفتی، مفاسد اخلاقی، حاشیه‌نشینی، فقر و بیکاری، اعتیاد، مشکلات خانواده مانند کاهش جمعیت و افزایش طلاق می‌باشد که تمرکز آن بر مناطق در معرض آسیب است.
وی افزود: مهم‌ترین فعالیت‌های مبلغان در این طرح شامل تبلیغ عمومی نظیر اقامه نماز، بیان احکام، آموزش معارف و اخلاق اسلامی است. همچنین در بخش تبلیغ تخصصی، فعالیت‌هایی مانند مشاوره، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و خدمات تخصصی توسط مبلغان دارای مدارک مرتبط و تجربه کافی انجام می‌پذیرد.
مدیر تبلیغ تخصصی معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم ادامه داد: در حال حاضر حدود ۱۸۰ مبلغ و مبلغه در استان قم تحت این طرح فعالیت دارند. یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های ما، رصد و شناسایی آسیب‌های اجتماعی در مناطق مختلف استان قم است. آسیب‌ها در دو دسته رایج و نوپدید طبقه‌بندی شده‌اند؛ مانند سگ‌گردانی، تن‌نمایی با پوشش‌های نامناسب، گسترش ازدواج سفید، افزایش مصرف مواد مخدر، کاهش سن مصرف، افزایش طلاق و سرقت. برای هر یک از این موارد برنامه‌های خاص تدوین شده است.
فتحعلی‌زاده با تأکید بر ضرورت تعامل و هماهنگی با نهادهای مختلف برای اجرای این طرح گفت: با مجموعه‌هایی چون اداره کل آموزش‌وپرورش، بهزیستی، تبلیغات اسلامی، فنی و حرفه‌ای، بسیج اصناف، حرم مطهر حضرت معصومه(س)، دفتر مقام معظم رهبری، سازمان زندان‌ها، شهرداری، سپاه، ستاد اربعین، ستاد اعتکاف، ستاد اقامه نماز جمعه، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، کانون‌های فرهنگی مساجد، کمیته امداد، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، جامعة‌الزهرا، مراکز نیکوکاری، مراکز مشاوره خانواده، مسجد مقدس جمکران، نیروی انتظامی و... همکاری فعالانه داریم.
وی با اشاره به نظم‌بخشی به فعالیت‌های مبلغان گفت: به‌منظور ایجاد وحدت رویه در اجرای فعالیت‌ها، دستورالعمل اجرایی طرح نسیم رحمت تدوین و ابلاغ شده است. همچنین برای تحقق اهداف، کارگروه‌های تبلیغ تخصصی تشکیل شده‌اند که وظایفی از جمله شناسایی مبلغین توانمند، شناسایی مناطق آسیب‌پذیر، برنامه‌ریزی منطقه‌ای، تجربه‌نگاری، توانمندسازی، تهیه محتوای مناسب تبلیغی، شبکه‌سازی مردمی و مسئله‌محوری را دنبال می‌کنند.
مدیر تبلیغ تخصصی معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم در ادامه افزود: برای اطمینان از اجرای صحیح فعالیت‌ها، بازدیدهای میدانی و نظارت چندلایه از عملکرد مبلغان انجام می‌شود. همچنین تاکنون حدود ۱۲۵ گروه تبلیغی به ثبت رسیده‌اند که اهدافی چون لبیک به ندای رهبری، انجام تکلیف دینی، پاسخگویی به نیازهای تبلیغی، هم‌افزایی و انسجام در برنامه‌ها را دنبال می‌کنند.
فتحعلی‌زاده یکی از ابتکارات مهم این مدیریت را راه‌اندازی قرارگاه جهادی گروه‌های تبلیغی برشمرد و گفت: با توجه به ظرفیت عظیم ۱۲۵ گروه تبلیغی در قم و تجارب ارزشمندشان، این قرارگاه با هدف هم‌افزایی، برنامه‌ریزی عملیات‌های مشترک و توانمندسازی جهت مقابله با تهدیدات فرهنگی و اجتماعی ایجاد شده است.
ایجاد کارگروههای تخصصی تبلیغ با رویکرد مسئلهمحور
مدیر تبلیغ تخصصی معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به ساختار عملیاتی این طرح اظهار داشت: کارگروه‌های تخصصی تبلیغی برای پیگیری مأموریت‌های طرح ایجاد شده‌اند. این کارگروه‌ها وظایفی از جمله حل مشکلات مبلغان، شناسایی مناطق آسیب‌پذیر، تدوین محتوای تبلیغی متناسب با منطقه، تجربه‌نگاری، مهارت‌افزایی مبلغان و حتی احصاء نظام مسائل محله‌محور را برعهده دارند.
برگزاری همایش عهد جانان با مشارکت بیش از ۱۹ هزار نفر
فتحعلی‌زاده به یکی از رویدادهای مهم فرهنگی این مدیریت نیز اشاره کرد و گفت: همایش عهد جانان یکی از برنامه‌های فاخر و پرطرفدار ما بوده است. در این همایش، طلاب و روحانیون با امام زمان(عج) تجدید عهد می‌کنند که در مسیر دفاع از انقلاب اسلامی و زمینه‌سازی برای ظهور ایشان، از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد.
وی افزود: تاکنون ۸ دوره از این همایش با مشارکت حدود 19 هزارو 800 نفر برگزار شده است.
اجرای طرح «خادمان فرهنگی» در حرم کریمه اهلبیت(ع)
مدیر تبلیغ تخصصی معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم در پایان با اشاره به اجرای طرح معنوی خادمان فرهنگی گفت: این مراسم شامل غبارروبی و افطاری ویژه اصناف، بازاریان و عموم مردم با حضور خادمان فرهنگی در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد. این برنامه جلوه‌ای از پیوند معنویت، تبلیغ و مردم‌داری در تراز انقلاب اسلامی است.