هفته‌نامه سیاسی، علمی و فرهنگی حوزه‌های علمیه

اخبار کوتاه جهان

اخبار کوتاه جهان - شماره 863

اخبار کوتاه جهان

  سوریه
تعلیق محدود تحریمهای سوریه از سوی آمریکا؛ ممنوعیت معاملات با ایران و روسیه پابرجاست: آمریکا تحریم‌های سوریه را «به‌طور موقت» تعلیق کرد؛ اما معاملات مرتبط با ایران و روسیه همچنان ممنوع است. تحریم‌ها علیه بشار اسد و نزدیکانش برقرار مانده و صادرات کالاها و فناوری‌های غیرنظامی به سوریه بدون مجوز ویژه امکان‌پذیر شده است.

  کلمبیا
درپی اقدام توهینآمیز آمریکا به رئیسجمهور کلمبیا این کشور سفیرش را از واشینگتن فراخواند: به‌تازگی نشریه کلمبیایی، تصویری از یک جلسه کاخ سفید منتشر کرده که در آن معاون رئیس‌دفتر ترامپ پوشه‌ای در دست دارد و در این پوشه، تصویر رئیسان جمهور کلمبیا و ونزوئلا با لباس زندان دیده می‌شود. در پی انتشار این تصویر، کلمبیا سفیرش را از آمریکا فرا خواند.

 ونزوئلا
اقدام استراتژیک پکن و کاراکاس برای بیاثرکردن تحریمهای آمریکا: در اقدامی که ضربه‌ای مستقیم به سیاست‌های تحریمی و انزوای اقتصادی آمریکا علیه ونزوئلا محسوب می‌شود، چین و ونزوئلا از افتتاح یک مسیر تجاری دریایی مستقیم میان دو کشور خبر دادند.

  لبنان
سقوط اسد منجر به قطع ارسال تسلیحات به حزبالله نشده است: روزنامه جروزلم‌پست: حزب‌الله در حال بازسازی است. پیش‌بینی‌ها درباره اینکه سقوط رژیم اسد در سوریه مسیر زمینی ایران به حزب‌الله را قطع خواهد کرد، بیش از حد خوش‌بینانه بودند. شبکه‌های ارسال سلاح در سوریه، ارتباط مستقیمی با رژیم این کشور نداشتند؛ بلکه شبکه‌هایی حرفه‌ای بودند که اتفاقاً بیشتر از بخش سنی سوریه ظهور کرده بودند. آنها با سقوط اسد نه ناپدید شده‌اند و نه از کار افتاده‌اند. دولت جدید سوریه هم هنوز تسلط خود را بر کشور به‌طور کامل تثبیت نکرده است. در نتیجه، انتقال سلاح از عراق و سراسر سوریه به لبنان همچنان ادامه دارد.
دولت لبنان هرگز نمیتواند خلع سلاح را اجرا کند: روزنامه جروزلم‌پست: خلع سلاح حزب‌الله هرگز اتفاق نخواهد افتاد. دولت لبنان از درگیری با این گروه شیعه می‌ترسد و حز ب‌اله هم این را می‌داند. دولت لبنان نمی‌تواند به ارتش خود اتکا کند که ۵۰ درصد از آن را شیعیان تشکیل می‌دهند؛ فلذا باید امید به اینکه دولت لبنان حزب‌الله را تضعیف کند، کنار گذاشت.

  رژیم صهیونیستی
بزرگترین تهدید برای خاورمیانه: در مناظره‌ای در اتحادیه آکسفورد درباره «بزرگ‌ترین تهدید برای خاورمیانه»، شرکت‌کنندگان با ۲۶۵ رأی در برابر ۱۱۳ رأی، اسرائیل را عامل اصلی بی‌ثباتی این منطقه دانستند. این نتیجه در جهان، بازتابی از تغییر نگرش نسل جوان غرب نسبت به سیاست‌های اسرائیل توصیف شد.
رژیم صهیونیستی تأسیسات تولید پهپاد در مراکش افتتاح کرد: وب‌سایت اسرائیلی گلوبز: شرکت «بلوبرد» زیرمجموعه صنایع هوافضای این رژیم، تأسیسات جدیدی را در مراکش برای تولید پهپادهای انتحاری اسپایکس افتتاح کرد.
اختلاف در تلآویو بر سر بودجه اضافی برای مقابله با ایران: درحالی‌که وزارت جنگ رژیم صهیونیستی با ادعای «تهدید فزاینده از سوی ایران»، درخواست تأمین بودجه اضافی برای تقویت آمادگی نظامی این رژیم را مطرح کرده، وزارت دارایی با این استدلال که ارتش و وزارت جنگ میل به هزینه‌کرد اسراف‌کارانه دارند، مانع از تأمین مالی قراردادهای کلان تسلیحاتی شده است.
ترامپ دوباره خواستار عفو نتانیاهو شد: رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی، خواستار عفو نتانیاهو شد. دفتر هرتزوگ در پاسخ اعلام کرده: نتانیاهو، باید خود درخواست رسمی دهد که درخواستش بررسی شود. رئیس حزب مخالف کابینه، هم در واکنش، اولین شرط برای عفو را پذیرش و اعتراف به گناه اعلام کرده است. نتانیاهو با سه پرونده فساد روبه‌رو است که شامل اتهام‌هایی از جمله پرداخت رشوه، نقض اعتماد و سواستفاده از قدرت برای منافع شخصی است.

  آمریکا
از BBC شکایت میکنم: ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا: از بی‌بی‌سی به‌دلیل تحریف نظراتم در آستانه حملات ۶ ژانویه به ساختمان کنگره در سال ۲۰۲۱، شکایت می‌کنم. 3روز پیش در پی افشای دستکاری در برنامه پانوراما و انتشار کلیپ‌های گمراه‌کننده از سخنرانی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تیم دیوی، مدیرکل شبکه خبری بی‌بی‌سی در انگلیس، با اشاره به فشارهای «شخصی و حرفه‌ای» از سمت خود کناره‌گیری کرد.

  هلند
​​​​​​​
هلند به دنبال ممنوعکردن واردات تولیدات اسرائیلی: دیوید وان ویل، وزیر خارجه هلند: این کشور همچنان در حال تهیه قانونی خاص برای ممنوعیت واردات محصولات تولید‌شده در شهرک‌های صهیونیست‌نشین غیرقانونی در سرزمین‌های فلسطینی است.

برچسب ها :
ارسال دیدگاه