هفته‌نامه سیاسی، علمی و فرهنگی حوزه‌های علمیه

وحدت ملى  در گرو  وحدت فرهنگى

رئيس دفتر تبليغات اسلامى

وحدت ملى  در گرو  وحدت فرهنگى

رئيس دفتر تبليغات اسلامى گفت: وحدت ملى، در گرو وحدت فرهنگى است و بايد اين موضوع در ميان تمامى اقوام ايرانى ترويج شود. حجة‌‌الاسلام والمسلمين سيدحسن ربانى، در نشست مشترك با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى، در قم گفت: اين دفتر، مجموعه ‌عظيمى از بخش‌هاى مختلف مى‌باشد كه ماموريت‌هاى مهمى را نيز بر عهده دارد و تاكنون توانسته است خدمات چشمگير فرهنگى را به جامعه ارائه كند. وى ادامه داد: يكى از بخش‌هاى اين دفتر، وجود دانشگاه باقرالعلوم عليه‌السلام، در كنار مسايل آموزشى حوزوى است كه با برگزارى دوره‌هاى آموزشى متفاوت، به امر آموزش طلاب مى‌پردازد. رئيس دفتر تبليغات اسلامى تصريح كرد: هم‌چنين وجود پژوهشگاه و چندين پژوهشكده، نشان دهنده اهتمام ويژه اين دفتر به امر پژوهش است. حجة‌‌الاسلام والمسلمين ربانى به فعاليت‌هاى قرآنى دفتر تبليغات اسلامى اشاره كرد و گفت: مركز فرهنگ و معارف قرآن، تلاش‌هاى بسيارى را در مسير قرآنى انجام داده و بزرگ‌ترين مدرسه قرآن پژوهى كشور به حساب مى‌آيد كه در بخش‌هاى مختلف قرآنى فعاليت مى‌كند. وى به فعاليت‌هاى مبلغان دفتر تبليغات اشاره كرد و گفت: با بهره‌گيرى از 25 هزار مبلغ دينى، معارف اهل‌بيت عليهم‌‌السلام را در سراسر كشور ترويج مى‌‌دهيم. حجة‌‌الاسلام والمسلمين ربانى اضافه كرد: 15 هزار مبلغ فعال در قم، مشهد و اصفهان ساماندهى شده‌اند و با برگزارى دوره‌هاى آموزشى، به اطلاعات روز براى انجام بهتر تبليغ دينى مجهز هستند. بر پايه گزارش روابط عمومى دفتر تبليغات اسلامى، وى ادامه داد: 18 مجله به صورت تخصصى در دفتر تبليغات اسلامى فعاليت مى‌كنند و اطلاعات لازم را به مخاطبان مى‌رسانند. رئيس دفتر تبليغات اسلامى افزود: هم‌چنين وجود بوستان كتاب در كنار ديگر فعاليت‌هاى اين دفتر، خدمات فرهنگى مناسبى به نسل جوان ارائه شده است. وى در پايان گفت: هدف اصلى دشمن، از بين  بردن وحدت فرهنگى ماست و امروزه به عنوان تهاجم فرهنگى، فعاليت‌هاى خود را آغاز كرده است كه بايد حوزه فرهنگ، بيشتر از گذشته كار كارشناسى كند.
پيشگامى دانشگاه باقرالعلوم
در تربيت دانش‌پژوهان دينى
دانشگاه باقرالعلوم مى‌تواند با راه‌اندازى رشته‌هاى جديد، دانش‌پژوهان توانمند و آشنا به مباحث دينى را تربيت نمايد و در اين زمينه، پيشگام باشد. حجة‌‌الاسلام والمسلمين سيد حسن ربانى، در مراسم توديع و معارفه معاون آموزشى و فرهنگى دانشگاه‌باقرالعلوم، طى سخنانى با بيان اين‌كه معاونت آموزشى و فرهنگى، ركن اساسى يك مؤسسه به شمار مى‌رود، ادامه داد: در بخش آموزش بايد گام‌هاى بلند‌ترى برداشته شود و دانشگاه باقرالعلوم در اين زمينه بايد برنامه‌ريزى‌هاى لازم را داشته باشد. وى اضافه كرد: خوشبختانه در بخش آموزش اين دانشگاه، فعاليت‌هاى بسيار خوبى انجام شده است؛ البته با توجه به ظرفيت‌هاى موجود، نسبت به آن‌چه بايد باشيم، فاصله داريم. حجة‌‌الاسلام والمسلمين ربانى با اشاره به برنامه‌هاى دفتر تبليغات اسلامى براى پشتيبانى از بخش آموزش، تصريح كرد: اين دفتر، حمايت‌هاى لازم را در اين بخش انجام خواهد داد و در اين راستا از ديدگاه‌ها و طرح‌هاى جديد استقبال مى‌كند.
رئيس دانشگاه باقرالعلوم قم نيز در مراسم توديع و معارفه معاون آموزشى فرهنگى اين دانشگاه، گفت: اگر كسى بخواهد در علوم انسانى، صاحب‌نظر باشد و ديدگاه اسلام را به درستى تبيين كند، راهى جز اين نيست كه در علوم دينى هم صاحب‌نظر باشد؛ همان اصطلاحى كه در حوزه‌ها به آن مجتهد گفته مى‌شود. وى افزود: بدون دارا بودن چنين تخصصى در علوم دينى و بهره‌مندى از تخصص در عرصه علوم انسانى، نمى‌توان ارتباط دقيقى بين اين دو شاخه از علم برقرار كرد. حجةالاسلام‌ والمسلمين ارسطا ادامه داد: در واقع راه‌يابى التقاط در علوم انسانى، از آن زمانى آغاز شد كه افرادى بدون داشتن اطلاعات تخصصى كافى از اسلام، به تبيين ديدگاه‌هاى اسلام در حوزه رشته‌هاى مختلف علوم انسانى پرداختند.معاون آموزشى دفتر تبليغات اسلامى خاطر نشان كرد: وظيفه‌اى كه امروز بر دوش دانش آموختگان حوزوى قرارگرفته، وظيفه بسيار دشوارى است، زيرا پاسخ‌گويى به سؤالات به صورت دقيق و مبنايى، فقط از عهده مجتهدان متخصص در حوزه علوم انسانى بر مى‌آيد. وى، توسعه رشته‌هاى علوم انسانى را از اهداف دانشگاه باقرالعلوم دانسته و افزود: اين دانشگاه براى تبديل به يك قطب علمى، بايد تأسيس رشته‌هاى فقه مضاف مانند فقه سياسى، فقه هنر، فقه پزشكى، فقه مديريت و فلسفه مضاف، مانند فلسفه دين را در اولويت قرار دهد. حجةالاسلام‌والمسلمين ارسطا اضافه كرد: با تأسيس رشته‌هاى فقه مضاف، فلسفه مضاف، ما به ارتقاى سطح معلومات دينى در كل رشته‌هاى موجود در دانشگاه كمك خواهيم كرد. بر اساس گزارش روابط عمومى دفتر تبليغات اسلامى،‌ وى گفت: تأسيس دپارتمان‌هاى علمى و تبديل دانشگاه باقرالعلوم عليه‌السلام براى رشته‌هاى مزبور، يكى از ضرورت‌ها و اولويت‌هايى است كه بايد دنبال شود. رئيس دانشگاه باقرالعلوم اضافه كرد: اين امر، حوزه علميه را هم تحت تأثير قرار مى‌دهد، چرا كه اين دانشگاه يكى از نهادهاى برخاسته از حوزه مى‌باشد و توجه دانشگاه به اين رشته‌ها عاملى مى‌شود كه در حوزه هم تأثير مثبت خود را برجا بگذارد. حجةالاسلام‌والمسلمين ارسطا در پايان، هدف اصلى دانشگاه باقرالعلوم عليه‌السلام را تربيت دانش آموختگانى دانست كه داراى تخصص در هر دو زمينه رشته‌هاى علوم دينى و دانشگاهى باشند. خاطرنشان مى‌شود: در اين مراسم با تقدير از زحمات حجة‌‌الاسلام توسلى، معاون پيشين آموزشى فرهنگى دانشگاه باقرالعلوم  عليه‌السلام، دكتر محمد ستوده آرانى، به عنوان معاون جديد معرفى شد.
 

برچسب ها :
ارسال دیدگاه